Aristo diyeti yapanlar 10 günde 6 kilo veriyor mu?

aristo diyeti nedir
aristo diyeti nedir

Son zamanlarda aristo diyeti ile 10 günde 5 kilo verdim gibi yorumları çokça görmekteyim. Adını bir felsefeci olan Aristo’dan alan bu diyet tam olarak nedir? Gerçekten de aristo diyeti ile sağlıklı kilo verilir mi? Bu diyeti yaptığımızda dikkat edilmesi gereken kurallar nelerdir? İsterseniz bu konuda hep beraber bunu tartışalım.

Aristo diyeti nedir?

Genel olarak yiyeceğiniz yiyecekler ağırlıklı olarak çiğ sebze ve meyvedir. Son birkaç aydır ülkemizde -özellikle hanımlar tarafından- çok merak edilen aristo diyeti ile siz de birkaç kilo verebilirsiniz.

Aristo diyeti ile tamamen sağlıklı bir beslenme takip edilmektedir. Yediklerinize dikkat etmeniz, diyet listesi dışında birşey yememeniz ve gündelik yaşantınıza kaldığınız yerden devam etmeniz gerekiyor. Yani “ben diyet yapıyorum, biraz uzanayım veya dinleneyim” diyerek enerji saklamayı düşünmeyiniz.

Aristo diyetinin en önemli kuralı glutenli gıdalardan uzak durmaktır. Bu nedenle özellikle hazır gıda tüketimlerini bırakıp, çiğ sebze ve meyvelere ağırlık vermeniz gerekiyor. Kadınların çokça merak edip, uyguladığı aristo diyeti ile verdiğiniz kiloları geri almanız da pek kolay değildir.

aristo diyeti listesi yemek menusu
aristo diyeti listesi yemek menusu

Aristo diyetinde dikkat edilmesi gereken kurallar

Yani öyle uzun listeler vererek bu kuralların hepsine dikkat etmeniz gerekiyor demeyeceğiz. Özellikle yapmanız gereken en önemli şey mevsim sebzeleri tüketerek, glutenli gıdalardan uzak durmanız gerekiyor.

Ispanak, kara lahana, şalgam yaprağı, semizotu, kereviz, yeşil sebzeler beslenme listesinde olması gereken temel gıdalardır. Yaklaşık 4 hafta boyunca tüketeceğiniz bu gıdalar sayesinde metabolizmanız temizlenecek, hormonlarınız yeniden düzenlenecek ve daha dinç hissederek aktif olacaksınızdır.

Aristo diyeti ile yememeniz gereken gıdalar

  1. Ekmek çeşitleri
  2. Beyaz unlu mamüller
  3. Hamur ile hazırlanmış gıdalar
  4. Çavdar unu ile hazırlanmış gıdalar
  5. Bulgur
  6. Yulaflı gıdalar
  7. Poğaça, keke, pasta vs..

Aristo diyeti örnek beslenme listesi

Sabah kalktığınızda 1 bardak portakal / greyfurt suyu içebilirsiniz.

Kahvaltı için yağsız bir dilim peynir, 2 haşlanmış yumurta ve bol yeşillik ve domates ile hazırlanmış salata tüketebilirsiniz.

Öğle yemeği için 1 porsiyon balık, kırmızı et veya tavuk eti tüketebilirsiniz. Bunu ızgara olması gerekmektedir. Birlikte 1 kase yoğurt ve biraz salata yiyebilirsiniz.

Akşam yemeğinde ise yine öğle yemeğinde yediğiniz menüyü tüketebilirsiniz. Dikkat etmeniz gerken şey porsiyonları abartmamak ve mümkünse aç kalkmaktır.

aristo diyeti
aristo diyeti

Aristo diyeti 2. beslenme listesi

Bir başka gün uyandığınızda portakal veya greyfurt yerine “bal ilave ederek limonlu su içebilirsiniz.”

Kahvaltı menüsünde omlet yapıp, yiyebilirsiniz. Az yağlı peynir ile birlikte 1 fincan yeşil çay içebilirsiniz.

Ara öğün olarak 1 adet salatalık ve bir avuç leblebi tüketebilirsiniz.

Öğle yemeğinde yeşil fasulye yemeği ile birlikte yeşillik ağırlıklı salata tüketebilirsiniz. Yanında 1 bardak portakal suyu tüketebilirsiniz veya 1 adet portakal yiyebilirsiniz.

Ara öğünde 1 adet salatalık veya 1 adet yeşil elma veya biraz çilek yiyebilirsiniz.

Akşam yemeğinde ara öğünde yediklerinizi tekrar yiyebilirsiniz.

Aristo diyeti yapanlar ne düşünüyor?

Bunu 2 hafta boyunca aksatmadan yaparasanız 5-6 kilo vermeniz mümkündür. Elbette metabolizma hızınıza bağlı olarak bu değişecektir. Daha fazla veya daha az kilo vermeniz de mümkündür. Bu genel bir ortalamadır.

Aristo diyeti yorumları

Sayfanın altında bulunan yorum alanında sizler de konu ile alakalı görüşlerinizi dile getirebilirsiniz.  Dilerseniz bitkisel kilo verdiren çaylar linkine tıklayarak JODD HABER’de incelediğimiz bitki çayları konularına göz atabilirsiniz.

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Aristo diyeti yapanlar 10 günde 6 kilo veriyor mu?
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. Yani benim anladığım kadarıyla gergin aynı şeyleri yiyeceğim bu programla doğru mudur?

    Cevapla
  2. Ben yaptım 15 günde 8 kilo verdim,Ve geri almıyorum artık. Şuan aynı şekilde yeme alışkanlığım devam ediyor. Çok nadiren tatlı vs canım istiyor yiyorum sıkıntı olmuyor artık.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!