Bakan açıkladı: 32 bin sağlık personeli alınacak

saglik personeli alimi yapilacak
saglik personeli alimi yapilacak

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs ile mücadele etmek maksadıyla ülkede mevcut hastanelerdeki personelin yetersiz kalması nedeniyle yeni sağlık personellerinin alınacağını duyurdu.

23 Mart 2020’de yapılan açıklamada tam olarak 32 bin sağlık personelinin alınacağı ifade edildi. Bunların arasında hemşireler, asistanlar, doktorlar ve diğer hizmet personelleri olacaktır. Ayrıca mevcut çalışanlar için ek ödemelerin de iyileştireceğinin müjdesini de verdi.

Virüsün yayılması maalesef tüm uyarılara rağmen engellenemiyor. Sadece Türkiye’de değil, dünyanın her yerinde insanlar yasaklara uymayarak gündelik yaşantılarına devam ediyorlar.

Şu anda tüm dünyada koronavirüsten dolayı enfekte olmuş kişi sayısı 372,253 olup, hayatını kaybedenlerin sayısı ise 16,312’e ulaştı. Türkiye’de dün Fahrettin Koca’nın yaptığı açıklamaya göre ölü sayısı 30 olup vaka sayısı ise 1,236’de kalmıştı.

Türkiye’de ilk koronavirüs vakasına 10 Mart 2020’de rastlanmış, 12 günlük bir sürede bu rakamlar maalesef İtalya ile karşılaştırıldığında 2’ye katlanmış durumdadır. Toplamda 20 binin üzerinde test yapılarak bunlardan 1236’sında test pozitif çıkmıştır.

Ayrıca Sağlık Bakanı Fahrettin Koca koronavirüs ile alakalı “Mücadelemizde çok ciddi deneyim kazandık” diyerek çalışmalarına daha farklı yöntemler ve test sayılarını arttırarak devam etti.

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Bakan açıkladı: 32 bin sağlık personeli alınacak
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!