Korona salgını İstanbul’un havasına iyi geldi

istanbul trafik hava temizligi korona
istanbul trafik hava temizligi korona

Koronavirüs salgının tüm dünyada hızla yayılması, insanların evlerine kapanmasına, ekonominin çökmesine, insanların bunalıma girmesine neden olurken öte yandan 7/24 çalışan şehirlerde havanın temizlenmesine, doğanın normal işleyişine dönmesine neden oldu.

İstanbul’da halkın evde kalmaya başlamasıyla birlikte metrobüs, otobüs ve diğer araçların trafiğe çıkmaması, fabrikaların minimum düzeyde çalışıyor olması hava kirliliğini yüzde 30 oranında azalttı. İstanbul’da havası en kirli ilçeler Gaziosmanpaşa, Başakşehir, Esenyurt olurken en temiz havaya sahip ilçeler ise Sarıyer, Şile, Beykoz oldu.

İstanbul Teknik Üniversitesi’nden metoroloji bölümü öğretim üyelerinden Dr. Hüseyin Toros’un yaptığı açıklamaya göre atmosferi kirleten üç ana neden vardır. Bunlardan bir tanesi ulaşım, diğeri sanayi tesisleri ve üçüncüsü de evleri ve iş yerlerini ısıtmak için kullanılan makinelerdir. Bütün bunların kullanımı bir anda azalınca İstanbul’ın hava kalitesi de bir hafta içinde orta düzeyden iyi düzeye çıktı.

SALGIN BİTTİKTEN SONRA KORUMALIYIZ

Elbette bu durum ekonomi için iyi olmasa da şehirlerin havasının temizlenmesi, insanların daha temiz hava soluması için iyi bir gelişmedir. Fakat bu durumun korona salgını bittiken sonra da devam ettirmemiz gerekmektedir. Mümkün mertebe toplu taşımaları kullanarka, trafik yoğunluğunu azaltmak, fabrikalara filtreler takarak kirlenme olayını en aza indirmek gerekiyor.

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Korona salgını İstanbul’un havasına iyi geldi
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!