Peşin alınan özel okul ücretleri için açıklama yapıldı

ozel okullar dernegi koronavirus aciklama
ozel okullar dernegi koronavirus aciklama

Tüm ülkede koronavirüs salgını gün geçtikçe daha da kötüleşiyor ve bu durum maalesef eğitim sistemini de olumsuz yönde etkiledi. MEB’in aldığı karar doğrultusunda tüm eğitim kurumlarının 30 Mart’a kadar tatil edilmesi kararlaştırılmıştı. Salgının devam etmesi halinde bu tarihin uzama ihtimali de söz konusudur.

Fakat Türkiye’de her okul ücretsiz hizmet veren devlet kurumu olmadığından dolayı çocuklarını özel okullara gönderen ailelerin aklında bir de ücret konusu var. Herkes eğitime ara verildiği bu dönemde özel okulların ücreti geri iade edip etmeyeceğini merak ediyordu.

Geri iade yapılmayacak

Konuyla alakalı olarak Özel Okullar Derneği tarafından bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile konuyu görüştüklerini ve bir karara vardıklarını, bu minval üzere Türkiye geneli 300 bin çalışanın olduğu özel okullarda kimsenin mağdur olmaması adına ücretlerin geri ödenmeyeceği fakat okulların açılmasıyla beraber gerekirse yaz okullarıyla eksik kalan eğitim öğretim döneminin yüz yüze yapılacağı ifade edildi.

Öte yandan yemekhane ve servis ücretleri de peşin alındığından dolayı bunun için hiç bir özel okul ailelerden ekstra bir ücret talep etmeyecek ve sanki normal bir eğitim öğretim dönemiymiş gibi kaldıkları yerden devam edecekler.

turkiye ozel okullar dernegi koronavirus karari
turkiye ozel okullar dernegi koronavirus karari

Şimdi velilerin merak ettiği bir başka konu ise okulların yeni eğitim öğretim döneminde açılması durumunda ne olacağıdır. Bu sorunun cevabı henüz bilinmezken konu hem MEB’de hem de özel okullar derneği tarafından tartışılmaktadır.

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Peşin alınan özel okul ücretleri için açıklama yapıldı
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. cok mantiksiz bence paralarimizi egitim vermeyecekseniz neden geri iade etmiyorsunuz. bu konuda milli egitim bakanligi bir an once bir cozum uretmeli. benim uc cocugum da ozel okula gidiyor ve dunya kadar para oduyorum. bizden her ay cocuklarim okula gitmedigi icin para cekiyorlar fatura gonderiyorlar. lutfen cozun bu sorunlari

    Cevapla
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!