Hemşireler önlük bulamayınca çöp poşeti giydi

new york hastane hemsire cop poseti
new york hastane hemsire cop poseti

Amerika’da korona salgını ilk olarak Washington eyaletinde başlamış olsa da New York eyaleti şu anda salgının merkezi haline gelid. Ülke genelinde toplamda 73670 kişi virüsten enfekte olmuşken sadece new york eyaletinde bu rakam bugün eklenen 4563 yeni tanı ile birlikte 37258’e ulaştı.

Öte yandan New York’ta bulunan Mount Sinai West hastanesinde çalışan hemşireler vaka sayılarının artması ve stokçuların medikal malzemeleri piyasadan toplaması nedeniyle önlük ve yüz maskesi bulmakta zorlandıklarını söylüyorlar.

Sosyal medya hesaplarından önlük bulamadıkları için çöp poşetleri giyerek fotoğraf paylaşan hemşireler çoğu zaman tek kullanımlık olan maskeleri 3-4 defa giyerek çalıştıklarını söylediler. Çünkü ellerinde malzeme eksiği var.

Korona çok hızlı yayılıyor!

Aslında new york örneği bize salgının nasıl hızlı bir şekilde yayıldığını göstermek için yeterli bir örnek. Genel olarak çoğu kişinin birlikte yaşadığı new york city’de ilk haftalarda belirtileri görülmediğinden dolayı pek bir hasta vakası bildirilmezken, hepsinde birde belirtilerin görünmesiyle günlük 10 binlerce yeni vaka bildiriliyor.

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Hemşireler önlük bulamayınca çöp poşeti giydi
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!