Koronavirüs pandemisi artarsa tıp öğrencileri çalışabilecek

tip fakultesi korona salgini
tip fakultesi korona salgini

Türkiye’de gün geçtikçe salgından etkilenen vaka sayısında ciddi artışlar gözlemlenmektedir. Bunun üzerine Sağlık Bakanlığı yeni bir karaname yayınlayacak tıp fakültesi öğrencilerinin gerektiği zaman normal hekim gibi çalışarak, diğer hekimlere yardım edeceklerini açıkladı.

Ölüm oranı şimdilik düşük olsa da materyal yetersizliğinden veya diğer rahatsızlıklardan dolayı türkiyede hayatını kaybeden kişi sayısı 108’e ulaştı. Toplam tespit edilen vaka sayısı ise 7402’ye ulaştı.

Sağlık Bakanlığı’nın paylaştığı yönergeye göre salgın, doğal afet, deprem gibi beklenmedik durumlarda tıp fakültesinde uzmanlık eğitimi gören öğrencilerin normal doktor gibi çalışacakları belirtildi.

Normalde yürürlükte olan kanuna göre uzmanlık eğitimi alan öğrencilerin uzmanlık eğitimi uygulamalarının dışında tıbbi müdahalelerde bulunmayacakları fıkrası yürürlükteydi. Fakat bu durum koronavirüs salgınının arttığı şu günlerde değiştirildi.

Mevcut fıkraya aşağıda paylaşılan maddeler de eklenerek güncellendi. Buna göre bu görevin süresi 3 ayı geçmeyecektir. Uzmanlık eğitimi alan öğrencilerin geçirdikleri bu sürelerde eğitim süresi kabul edilecektir.

1_2461
1_2461

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Koronavirüs pandemisi artarsa tıp öğrencileri çalışabilecek
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!