Sağlık sigortası olmayan genç korona nedeniyle öldü

sorumsuzluk sigortasiz olum korona
sorumsuzluk sigortasiz olum korona

Amerika’nın Los Angelas şehrinde bir kişi koronavirüs belirtileri nedeniyle hastaneye gitti fakat sağlık sigortası olmadığından dolayı onu içeriye alıp, tedavi etmediler. Bir müddet sonra fenalaşan sigortasız genç hayatını kaybetti ve bu durum Amerika’da ciddi tartışmalara neden oldu.

Amerikan medyasında geçen haberlere göre yaklaşık tam 12 gün önce hastaneye solunum yetmezliği nedeniyle giden bir genç sağlık sigortasının olmaması nedeniyle hastaneye alınmayarak, geri çevirildi.

Sigortasız diye çevirdiler

Hastane yetkilileri sigortasız vatandaşlara hizmet veren bir hastaneye giderek orada koronavirüs tedavisi görmesini tavsiye etti. Aynı şehirde bulunan bir hastaneye giden genç yaklaşık 6 saat sonra hayatını kaybetti.

Yapılan testler sonrasında gençte koronavirüs testi pozitif çıktı. Bölgenin belediye başkanı yaşanan bu olaya tepki gösterirken bu durum Amerika’da sağlık sistemi ile alakalı tartışmalara neden oldu.

Öldükten sonra test yapıldı

Konuyla alakalı olarak ailesi birkaç gün öncesinde çocuğunun ateşinin yükseldiğini ve solunum yetmezliği çektiğini söyledi. Ekonomik durumlarının iyi olmaması ve sağlık sigortasının Amerika’da çok yüksek olması nedeniyle hastanenin kabul etmediğini ve çocuklarının öldükten sonra korona testlerinin pozitif çıktığını öğrendiklerini söyledi.

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Sağlık sigortası olmayan genç korona nedeniyle öldü
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!