29 Mart Koronavirüs sayıları açıklandı: 9,217 toplam vaka

Güncel korona rakamları
Güncel korona rakamları

Sağlık Bakanlığı’nın internet sitesinde az önce 29 Mart 2020’ye ait güncel koronavirüs sayıları paylaşıldı. Toplamda 9982 test uygulanırken bunlardan 1815 kişide koronavirüs testi pozitif çıkmıştır. Yine 29 Mart itibariyle hayatını kaybeden kişi sayısı 23 olup, bugüne kadar toplamda 131 kaybımız olmuştur.

Türkiye son zamanlarda tüm dünya ülkeleri gibi zor zamanlardan geçmektedir. İlk vakanın ardından yapılan 65446 testin bize gösterdiği sonuç 9217 kişinin testinin pozitif olduğudur. Bugüne kadar hayatını kaybeden vatandaşlarımızın çoğunluğu yaşlı olsa da maalesef genç kayıplarımız da bulunuyor.

Yoğun Bakımlar Doluyor

Yine sağlık bakanlığı tarafından paylaşılan verilere göre yoğun bakım ünitesine bağlı olan 568 hasta varken entübe hasta sayısı ise 394’tür. 9217 hastanın içinde 105 hasta virüsten kurtularak, taburcu edildi.

Sağlık Bakanlığı, her gün tüm ülkeye hatırlatma yaparak çok mecbur kalmadıkça evden çıkılmamasını tavsiye ediyor. Her gün tv kanallarında temizlik tavsiyelerinde bulunulmaktadır. Buna rağmen birçok kişi hayatına kaldığı yerden devam etmektedir.

29 Mart 2020 Koronavirüs Sayıları
29 Mart 2020 Koronavirüs Sayıları

Dünya geneli durum vahim

Dünya geneli koronavirüs sayıları incelediğimizde toplamda 712,995 aktif dosyanın olduğu ve bunlardan 33295 kişi hayatını korona nedeniyle kaybetmiştir. Birçok yerde artan hasta sayıları nedeniyle medikal malzeme eksikliği yaşanmaktadır.

Hemşireler önlük bulamadıkları için çöp poşetleri giydiklerini, tek kullanımlık olan medikal maskelerin az olması nedeniyle birkaç defa kullanıldığı sosyal medya hesaplarından paylaşılmaktadır.

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
29 Mart Koronavirüs sayıları açıklandı: 9,217 toplam vaka
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!