Korona karantina günlerinde kilo almamaya dikkat

Koronavirüs karantina boşanma
Koronavirüs karantina boşanma

Türkiye genelinde çoğu vatandaş evlerine kapanmış, korona salgınının geçmesini beklemektedir. Bu süre zarfında spor yapmak zor olacaktır. Evde oturup, yemek yiyecek, film izleyecek, yatacak ve kalkacağız. O nedenle bu süreçte kilo almamaya, sağlığımızı korumaya çok dikkat etmeliyiz.

Çin’deki salgından dolayı sokağa çıkma yasağının ilan edilmesi ile 1 aydan fazla bir süredir evlerine hapsolmuş insanlarda psikolojik sorunlar ortaya çıkarken, evli çiftler arasında boşanma oranlarında ise ciddi artış görüldü.

Benzer durumun ülkemizde de görülmesi muhtemeldir. Çünkü sürekli aynı ortama hapsolmak, monoton bir yaşantıya geçmek psikolojik sorunları beraberinde getirecektir. Her ne kadar kalabalık ailelerde çocuklar olsa ve onlarla zaman geçirilse de bunun yeterli olmayacağını unutmamak gerekir.

Uzmanlar bu konuda evde boş oturup, sürekli film izlemektense eşinizle veya diğer aile bireyleri ile etkinliklerin yapılmasnın iyi olacağını söylüyor. Öte yandan mümkünse bahçede gün içerisinde birkaç saat zaman geçirmek veya balkona çıkıp dışarıyı seyretmek iyi olacaktır.

Lütfen bu sürecin de biteceğini unutmatyınız. Biraz evde sıkışıp kalmak, hayatınızın geri kalanını mahfetmesine iizn vermeyiniz. Son olarak resmi olarak açıklanan verilere göre Türkiye’deki koronavirüs vaka sayısı 10,827’ye ulaştı. Bugün hayatını kaybeden 38 kişi ile birlikte toplam ölü sayısı ise 168’e ulaştı.

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Korona karantina günlerinde kilo almamaya dikkat
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!