İngiltere’de hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 921’e ulaştı

ingiltere coronaviru
ingiltere coronaviru

İngiltere’de son 24 saatte 4244 yeni vaka ile birlikte enfekte olmuş kişi sayısı 33718’e yükseldi. Tüm dünyada salgına karşı önlemler alınırken İngiltere’nin durumu önemsememiş olmas durumun daha da kötüye gitmesine neden oldu.

Resmi olarak paylaşılan verilere göre son 1 gün içinde 569 kişinin hayatını kaybetmesi ile birlikte toplam ölüm sayısı İngiltere’de 2921’e yükseldi. Çok kısa sürede bu kadar fazla ölüm haberinin gelmesi uzmanları endişlendiriyor.

İngiltere’nin ölüm oranı yüksek

Güncel verile ışığında İngiltere’ye baktığımızda yüzdelik olarak ölüm oranının 0.0866302864938608‬ olduğunu söyleyebiliriz. Bunun matematiksel ifadesi ise yüzde 9’dur. Yani 100 kişiden 9 kişi veya 1000 kişiden 86 kişi hayatını kaybetmiştir, kaybetmektedir.

İngiltere’de erken önlem alınmaması nedeniyle aradan geçen 2 haftanın ardından önümüzdeki 2-3 hafta boyunca vaka sayında patlama yaşanması ve ölümlerin artması tahmin ediliyor.

Sağlık çalışanları kurban oluyor

Bu salgın nedeniyle ardı ardına doktorların ve sağlık çalışanlarının ölüm haberleri de gelmeye devam edyor. Son olarak Nijerya’da dünyaya gelen fakat İngiltere vatandaşlığını alarak, 40 yıl ingiltere de çalışmış Dr. Alfa Saadu isimli vatandaş 2 haftalık korona mücadelesinde hayatını kaybetti.

Dr. Saadu’nun emekli olduktan sonra geçimini yapması için bir hastanede yarı zamanlı olarak çalıştığı ifade edildi. Daha önce de birçok doktorun ve hemşirenin ölüm haberleri gelmişti.

İşler daha da kötüye gidecek

İngiltere başbakanı yapılan testler sonucunda kovid-19 testi pozitif çıkmış ve karantinaya alınmıştı. Ülkedeki her vatandaşa mektup gönderen Boris Johnson “işler düzelmeden önce herşey daha da çok kötü olacak” dedi.

Vatandaşlarına hazırlıklı olmaları gerektiğini, evlerine kalıp dışarıya çıkmamaları gerektiğini söyleyen Boris Johnson bu durumla mücadele etmek için ellerinden gelen herşeyi yaptıklarını da sözlerine ekledi.

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
İngiltere’de hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 921’e ulaştı
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!