KOVİD-19 ile mücadele için sağlık çalışanlarına maske yaptılar

koronavirus yuz siperlik maske kovid19
koronavirus yuz siperlik maske kovid19

Koronavirüs nedeniyle medikal malzemelerin azalması, bulunamaması nedeniyle ülke genelinde birçok üniversiteden ve teknik meslek liselerinden yüz maskeleri, el dezenfektanları ve çeşitli malzemeler üretilmektedir.

Muş’ta bulunan Alparslan Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde kovid-19 salgını süresinde sağlık personellerinin fedakarlıklarına karşı 3 boyutlu yazıcılarla yüz koruyucu maskeler üretildi.3

3 Boyutlu yazıcılarla üretildi

Eğitim Fakültesi öğretim üyelerinden Fevzi İnan Dönmez’in yaptığı açıklamaya göre fedakarca canlarını riske atarak çalışan sağlık personellerine yardımcı olmak, materyal desteği sağlamak maksadıyla 4 adet üç boyutlu yazıcıyla yüz koruyucu kaliteli maskeler üretildiği ifade edildi.

Üretilen bu maskeler İl sağlık müdürlüğüne teslim edilerek, hastanelere ulaştırılması sağlandı. Günde yaklaşık 30 maske üretebildiklerini söyleyen Dönmez, şimdiye kadar 90 adet yüz koruyucu siperliklerin eğitim fakültesinin atölyesinde üretildiğini söyledi. Düzenli olarak üretime devam edildiği, bu salgın süresince üretim yapılarak, sağlık kurumlarına teslim edeceği ifade edildi.

Talep artışı olursa yeni cihazlar alacağız

Dünya sağlık örgütü tarafından pandemi olarak ilan edilen koronavirüs salgını ile canlarını hiçe sayarak mücadele eden sağlık ekiplerine yardımcı olmak için fayda sağlamak istediklerini söyleyen Dönmez, talebin artması halinde yeni cihazlar alarak üretimi arttıracaklarını söyledi.

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
KOVİD-19 ile mücadele için sağlık çalışanlarına maske yaptılar
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!