Ahu Tuğba: Paran yoksa sokakta ölüyorsun

Ahu Tuğba: Amerika hayaller ülkesi değil
Ahu Tuğba: Amerika hayaller ülkesi değil

Yeşilçam’ın efsane isimlerinden Ahu Tuğba epey bir süredir Amerika’nın Florida eyaletinde bulunan Miami kentinde yaşıyor. Genelde yaşlı insanların sıcak hava nedeniyle tercih ettiği Miami’de ikamet eden Ahu Tuğba koronavirüs salgını nedeniyle Olcay Ünal Sert’e bir röportaj verdi.

Ahu Tuğba, filmlerde anlatıldığı gibi Amerika’nın bir hayaller ülkesi olmadığını, paranız olmadığı zaman sokaklarda ölüp, sonrada yakıldığını söyledi.

Amerika hayaller ülkesi değil

Amerika’nın sağlık sisteminin kötü oduğu dünyanın bildiği bir gerçektir. Eğer sigortanız yoksa hastaneye çok sıradan bir kontrol için gittiğinizde bile size binlerce dolar fatura gönderebiliyorlar. Sağlık sigortanız olsa bile ciddi rakamlar ödeyerek hastaneye gidip tedavi oluyorsunuz.

Ahu Tuğba bu durumu örneklendirerek anlatıyor ve komşusunun hastaneye gittiğini ve bakmadıklarını, 3 gün beklettikten sonra bir daha giderek ayakta kontrol ettiklerini ve hastaneye yatmamasına rağmen 17 bin dolar fatura çıkardıklarını söyledi. Yani amerika hayaller ülkesi değildir.

Ambulans, polis ve itfaiye birlikte

Amerika’da bir kişi hastalandığında veya kendini iyi hissetmediği zaman ambulans çağırırsa, yanında polis ve itfaiye araçları da gelmek zorunda. Bütün bunlar gelince size ekstra fatura olarak yansımaktadır.

Maalesef Amerika’da sistem bu şekilde işliyor. Ahu Tuğba’nın da ifade ettiği gibi eğer amerikada zengin değilseniz yandınız.

Koronavirüs nedeniyle tüm ülkede sağlık sistemi çökmüş durumda. Hastaneler ağzına kadar covid-19 hastasıyla dolu ve sağlam giderseniz hasta olarak çıkma ihtimaliniz çok yüksek.

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Ahu Tuğba: Paran yoksa sokakta ölüyorsun
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!