Corona virüs test sayısı arttı, vaka sayısı azalıyor

Fahrettin Koca: vaka artışında düşüş var
Fahrettin Koca: vaka artışında düşüş var

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, her geçen gün yeni açılan test merkezleri ile birlikte yapılan testlerin arttığını ve buna paralel olarak pozitif çıkan test sonuçlarının gittikçe azaldığını ifade etti. Bakan Koca 6 Nisan 2020 için paylaştığı koronavirüs sayıları ile 75 kişinin hayatını kaybettiğini ve 3 bin 148 yeni vakanın tespit edildiğini ifade etti.

Artışta düşüş yaşanıyor

Buna göre toplam vaka sayısı 30,217 olurken hayatını kaybedenlerin sayısı da 649 oldu. Koca yaptığı açıklamada sevindirici bir haber de paylaştı. Yapılan testlerin arttığını söyleyen sağlık bakanı bu artışa göre vaka sayısının düşük ilerlediğini belirtti.

Şimdiye kadar toplamda 415 kişinin yoğun bakımda, 966 hastanın ise entübe durumda olduğu ifade edildi. Entübe; rahat nefes alamayan hastalara trakede bir delik açılarak rahat nefes almasını sağlama işlemidir.

Toplam test sayısı 200 bini geçti

Öte yandan 6 Nisan 2020 itibariyle taburcu edilen, koronavirüsten kurtulan hasta sayısının ise 284 olduğu belirtildi. Bugüne kadar toplam taburcu edilen hasta sayısı ise 1326’dır. Bu rakamlara ulaşana kadar yapılan toplam test sayısı ise 202 bin 845 olarak ifade edildi.

Evde kalmaya devam edelim

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, evde kalmanın vaka sayısının azalttığını, virüsün yayılma hızını düşürdüğünü söyleyerek evde kalınması konusunda ısrarcı oldu. Sözlerini “virüs gücünü temastan almaktadır, bu fırsatı vermemek gerekir. Evde kalalım” diyerek tamamladı.

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Corona virüs test sayısı arttı, vaka sayısı azalıyor
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!