Korona salgınının çıktığı şehir karantinadan çıktı

wuhan karantina korona
wuhan karantina korona

Tüm dünyaya Çin’in Wuhan şehrinden yayılan koronavirüs tüm dünyayı etkisi altına almışken, bir sevindirici haber Wuhan kentinden geldi. 23 Ocak 2020 itibariyle şehrin tamamı karantina altına alınırken, kimsenin dışarı keyfi olarak çıkmasına müsaade edilmedi, insanların ihtiyaçları devlet görevlileri tarafından sağlandı.

Wuhan hayalet şehir olmuştu

Kent 1 gün içinde hayalet şehir moduna geçmiş, sokaklarda görevli insanlar hariç kimse kalmamıştı. Tüm metro, otobüs ve feribot seferleri iptal edilmiş, şehre giriş ve çıkışlar yasaklanmıştı. Aradan geçen 3 ayın ardından Wuhan’da virüs kontrol altına aldın ve salgının yayılması durdu.

Bugün alınan karar doğrultusunda Wuhan kentinde yaşam tekrardan normale dönerken karantinanın kaldırıldığı yerel yöneticiler tarafından bildirildi. Böylelikle Wuhan’lı insanlar dışarıya çıkabilecek, alışverişlerini yapabilecekler.

karantina korona
karantina korona

Wuhan’da hayat normale dönmeye başladı

28 Mart 2020 itibariyle kente trenlerin girmesine izin verildi. Sonrasında ise yollar kısmi olarak trafiğe açılarak insanlar sokaklara çıkmaya başlamıştı. Yaklaşık 10 gündür şehre gelen trenlerin yarın itibariyle şehirden çıkmasına da müsaade edildi. Bu da Wuhan’da hayatın yavaş yavaş normale döndüğünü göstermektedir.

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Korona salgınının çıktığı şehir karantinadan çıktı
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!