Ekonomi belirsiz! IMF Türkiye’ye yardım edebilir

dolar ne kadar amerika corona
dolar ne kadar amerika corona

Koronavirüs salgını nedeniyle birçok ülkede hayat durma noktasına geldi. Özellikle Amerika ve Avrupa ülkelerine bakıldığında insanların evlerinden çıkamadığı, dolayısıyla işe gidip ekonomiye katkı sağlayamadığından dolayı salgının ekonomiye zararları oldukça büyük seviyelerde.

Amerika’da uzmanların coronavirüs salgını öncesinde yaptığı açıklamalara göre beklenen işsizlik başvurusu 5.2 milyon kişiyken şu anda bu rakamın 6.6 milyonu aştığı gerçeği, olayın ciddiyetini gözler önüne sermeye yetiyor.

Türkiye’de de durum farklı değil. Geçtiğimiz güne dolar 6.77 ile başlarken kapanışı 6.67 ile yapmıştı. Bugün yine 6.6955 ile güne merhaba derken günün sonunda ne olacağını kimse bilemiyor.

Öte yandan IMF başkanı Kristalina Georgieva’nın basına yaptığı açıklamalarda Türkiye’yi ilgilendiren kısım ile alakalı yapıcı temaslarının olduğunu ifade etti. Bunun anlamı ya Türkiye’ye yardım kararının çıktığıdır ya da Türkiye’nin IMF’ten yardım istemesi sonucu konuyu halen değerlendirdikleridir.

Her iki durumda da IMF’nin Türkiye’ye borç vermek istemesinin altındaki neden ülkeye olan güvenin arttığı yani ekonominin kısmen de olsa düzelmeye başladığını göstermektedir.

Öte yandan Amerika’da corona virüs nedeniyle çalışamayan insanların, hali hazırda giderlerinin olması, ekonomik olarak gelir elde edemiyor olmaları ve işsizlik başvurusu doların belini bükerken dünya genelinde değişken grafik izlemesine neden olmaktadır.

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Ekonomi belirsiz! IMF Türkiye’ye yardım edebilir
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!