Türkiye’de koronavirüs pandemisi 2 haftada zirve yapacak

ahmet hakan koronavirus ne zaman hayat normale donecek
ahmet hakan koronavirus ne zaman hayat normale donecek

CNN Türk ekranlarında Ahmet Hakan’ın konuklarından olan Prof. Mehmet Ceyhan koronavirüs ne zaman biter sorusuna cevap verdi.  Türkiye gündemi ve ağırlıklı olarak covid-19 hastalığının tartışıldığı tarafsız bölge programında merak edilen sorular cevaplandı.

SOLUNUM CİHAZI SIKINTIMIZ YOK

Türkiye’nin yatak ve solunum cihazı açısından bir sorununun olmadığını belirten CEYHAN, yoğun bakım hekimi ve hemşiresinin kapasitesini geçtiğimiz zaman sağlık sektörü olarak zorluk yaşayacağımızı söyledi.

Prof. Ahmet Özdoğan da Türkiye’nin şu anda yoğun bakım sayısı açısından sorununun olmadığını, şu anda 1080 koronavirüs nedeniyle yoğun bakımda yatan hastanın olduğunu ve diğer yoğun bakım hastalarıyla birlikte mevcut olarak 10 binden fazla yoğun bakım yatağımızın olduğunu söyledi.

NE ZAMAN NORMALE DÖNERİZ?

Ahmet Hakan’ın konuklarına yönelttiği “ne zaman normale döneceğiz” sorusuna Doç. Dr. Beliz Bilgili salgının ne zaman biteceğinin belli olmadığını söyleyerek en iyi ihtimalle yazdan sonra, Eylül gibi önümüzü görebileceğimizi söyledi.

Bu soruya cevap vermenin falcılığa benzediğini söyleyen Beliz Bilgili uyarılara dikkat edilmesinin salgının erken bitmesinde etkili olabileceğini söyledi.

Mehmet Ceyhan da konuyla alakalı salgını bir süre sonra kontrol altına alacağımızı fakat herşeyin bitmeyeceğini söyledi. Salgın kontrol altına alındıktan sonra bile hayatımızda bazı değişikliklerin olacağını söyledi.

Zaman olarak kesin birşey söylenmese de dünyada salgının bitmesi, ortadan kalkması gerketiğini söyledi. Bunun da en az 1 yıl süreceği tahmininde bulundu. Eğer ülke genelinde yüzde 95’lik kesim karantina programına uyarsa en az 3-4 ayda, eğer yüzde 80’lik bir kesim evde kalıp, yüzde 20’lik kısım dışarı çıkarsa bu durumda da en az 7-8 ayda Türkiye’nin salgını kontrol altına alacağını söyledi.

2 HAFTADA ZİRVEYİ GÖRÜRÜZ

Öte yandan Türkiye’de koronavirüs salgının 2 hafta içerisinde en yüksek seviyeye çıkacağını fakat bunun hemen düşmeyeceğini, bir müddet koronavirüs salgını en yüksek seviyede devam edecektir.  Hayatın normale dönmesi için en az 1 yıl bekleyeceğiz. Çünkü bu pandemi hemen bitecek bir durum değildir.

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Türkiye’de koronavirüs pandemisi 2 haftada zirve yapacak
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!