Mehmet Ceyhan: Sokağa çıkma yasağı en az 1 ay olmalı

Sokağa çıkma yasağı 1 ay olmalı
Sokağa çıkma yasağı 1 ay olmalı

Cnn Türk tv kanalında Ahmet Hakan’ın konuğu olan Prof. Mehmet Ceyhan, koronavirüs ile alakalı gündemi değerlendirip, soruları yanıtlarken geçtiğimiz cuma günü alınan sokağa çıkma kararı ile alakalı yerinde bir karar olduğunu hatta bu kararın 2 gün değil, en az 1 aya çıkarılması gerektiğini savundu.

Coronavirüs Türkiye Yasakları
Coronavirüs Türkiye Yasakları

TESPİT EDİLMEMİŞ VAKALAR VAR

Prof. Mehmet Ceyhan ayrıca toplum içinde henüz tespit edilmemiş vakaların olduğunu ve güncel paylaşılan koronavirüs vakalarının yapılan testler kadar belirlenmiş olacağını söyledi. Yani henüz test yapılmamış, toplumun içinde aktif bir şekilde hareket eden, başkalarına virüs bulaştıran insanlar bulunmaktadır.

Sokağa çıkma yasağı uzatılmalı
Sokağa çıkma yasağı uzatılmalı

Prof. Ceyhan halkın tamamına sokağa çıkma yasağını uygulatamazsını fakat eğer yüzde 95’lik kısmı eve kapatıp, yüzde 5’lik çalışmak zorunda olan kesmi de çalıştırırsak 2 haftada koronavirüs vakaları zirve yapıp, sonrasında yavaş yavaş düşüşe geçecektir ifadelerini de kullandı.

Koronavirüs ve güvenlik önlemleri arttırılmalı
Koronavirüs ve güvenlik önlemleri arttırılmalı

HER KİŞİ 10 KİŞİYE BULAŞTIRIYOR

Unutulmamalıdır ki dışarıda enfekte olmuş her 1 kişi çevresindeki en az 10 kişiyi etkilemektedir. Her 10 kişi çevresindeki 100 kişiyi ve böylelikle bu geometrik olarak artmaya devam edecektir. Enfeksiyon uzmanı Mehmet Ceyhan ayrıca toplum için henüz hastalık belirtisi göstermeyen yaklaşık 600 bin dolayında vakanın olduğunu da söyledi.

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Mehmet Ceyhan: Sokağa çıkma yasağı en az 1 ay olmalı
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Mehmet Ceyhan hoca gerçekten saygı duyulacak, son zamanlarda yaptığı açıklamalarla bence şu süreçte Türkiye’de dinlenmesi gereken ender insanlardan biridir. Bu adamın söylediklerini yetkililer dikkate alırsa belki daha iyi sonuçlar elde edilebilir.

    Cevapla
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!