Asteroid ve Meteor dünyaya çarpacak denilmişti! NASA’dan açıklama geldi

nasa asteroid meteor dunya aciklama
nasa asteroid meteor dunya aciklama

Birkaç hafta önce sosyal medyada dünyayı yok edebilecek büyüklükte 2 tane asteroidin dünyaya çarpacağı iddia edilmişti. Bu çarpa olaylarının 15 Nisan ile 29 Nisan arasında olacağı iddia edilmişti. Konuyla alakalı olarak NASA’dan açıklama geldi.

NASA yaptığı açıklamada bu asteroidlerin olduğunu fakat dünyaya çarpma gibi bir tehlikeye neden olmadıklarını söyledi. Komplo teoricileri 2020 yılının felaketlerle geçmesi üzerine ortaya attığı bu iddiaların asılsız olduğunu belirten NASA, 15 Nisan’da dünyaya iki asteroid çarpmayacaktır dedi.

29 NİSAN’DA BÜYÜK METEOR

Bir diğer iddia ise 29 Nisan’da büyük bir meteorun dünyaya çarpacağıydı. Bu konu hakkında da açıklamalarda bulunan NASA, böyle birşeyin olması mümkün değildir. Meteor’un dünyaya uzaklığının 6.2 milyon km olacağını söyleyen uzmanlar bu mesafenin Ay ile dünya arasındaki mesafenin tam 17 kat olduğunun altını çizdiler.

Aşağıdaki GİF dosyasıyla OR2 asteroidinin dünyanın 6.2 milyon km yakınından nasıl geçeceğini görebilirsiniz.

nasa asteroid metaor dunya gif
nasa asteroid metaor dunya gif

NASA RAHAT OLUN MESAJI PAYLAŞTI

NASA, twitter hesabından paylaştığı bir gönderide ” 29 Nisan’da adı 1998 OR2 olan asteroid’i duydunuz mu? Bu asteroid’in dünyanın 6.2 milyon km uzağından/3.9 milyon mil geçeceğinden emin olabilirsiniz. Başka sorularınız varsa NASA’ya sorun” ifadelerini kullandılar.

2079 YILINA KADAR GÜVENDEYİZ!

NASA, öte yandan dünyanın etrafından geçebilecek olan tüm asteroidleri izlediklerini ve 2079 yılına kadar her hangi bir tehlikenin olmadığını söyledi. Fakat 16 Nisan 2079’da bir asteroidin dünyanın 18 km yakınından geçeceğini, bunun risk oluşturduğunu fakat çarpmasının mümkün olmayacağını ifade ettiler.

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Asteroid ve Meteor dünyaya çarpacak denilmişti! NASA’dan açıklama geldi
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!