Coronavirüs tedavisi görüp iyileşen hastalar güvende olmayabilir

Dünya sağlık örgütünden önemli koronavirüs açıklaması
Dünya sağlık örgütünden önemli koronavirüs açıklaması

Halk arasında coronavirüs tedavisi gören insanların artık bağışıklık kazandıkları ve bir daha hasta olmayacaklarına dair bir inanış bulunmaktadır. Birçok internet sitesinde de koronavirüs tedavisi gören kişiler taburcu olduktan sonra artık hastalanmayacaklar şeklinde bilgi paylaşıyor.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ GELİŞMİYOR

Bu konuyla alakalı olarak Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) bir açıklama yaparak bu bilginin yanlış olabileceğini hatırlattı. Yapılan açıklamada insan kanında bulunan antikorların covid-19’a karşı savaşarak, insanları koruyup korumadığından emin olmadıkları belirtildi.

DSÖ’den kamuoyuna bilgi paylaşan Mike Ryan bugüne kadar iyileşmiş coronavirüs hastalarını incelediklerinde üretmiş oldukları antikorların onları korumada tam olarak emin olmadıklarını söyledi.

ÇOK AZ HASTA ANTİKOR ÜRETİYOR

Mike Ryan’a yöneltilen “iyileşen insanların bağışıklık kazanıp kazanmadığı” sorusuna antikorların virüslerle mücadele etmede etkili silahlar olduğunu fakat bunun sürü bağışıklığı olarak yansıyıp yansımayacağına dair ellerinde fazla verinin olmadığını söyledi.

SÜRÜ BAĞIŞIKLIĞI OLMAYABİLİR

Kendilerine ulaşan veriler doğrultusunda iyileşen hastaların çok az bir kısmında antikor üretiminin devam ettiği fikrine kapıldıklarını ve bunun devletlerin salgın problemini çözmede yeterli bir kriter olmayacağını belirtti.

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Coronavirüs tedavisi görüp iyileşen hastalar güvende olmayabilir
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!