Toplam iyileşen hasta sayısı 600 bini geçti

featured
Koronavirüs iyileşen hasta sayıları

Dünya genelinde birçok üniversitede koronavirüsün aşısını bulmak için bilim insanları var güçleri ile çalışmaya devam ediyor. Türkiye’de çalışmaları sürdüren ülkelerden bir tanesidir. Son olarak Prof. Dr. Ercüment Ovalı, twitter üzerinden bir açıklama yaparak dornaz alfa isimli etken maddenin koronavirüs tedavisinde etkili olabileceğini, iyileşme sürecini hızlandırabileceğini paylaşmıştı.

Konuyla alakalı olarak ertesi gün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklama yapmış ve bu tarz paylaşımlarla insanların umutlarıyla oynanılmaması gerektiğini söylemiş ve henüz koronavirüs tedavisinde bilinen bir ilacın olmadığının altını çizmişti.

Dünya geneline baktığımızda toplam aktif dosya sayısının 2,387,502 olduğunu, bugüne kadar 164,194 kişinin hayatını kaybederken bu 2 milyon 300 bin küsür dosyadan 613,443 kişinin iyileşerek, taburcu olduğunu biliyoruz.

ÇİN’DE HEMEN HERKES KURTULDU

Olayın iyi tarafından baktığımızda virüsün çıktığı yer olan Çin’de alınan koronavirüs tedbirlerinden dolayı vaka sayısındaki artışın çok az olduğu ve buna bağlı olarak yapılan erken müdahalelerden dolayı hayatını kaybeden kişi sayısının da diğer ülkelere göre daha az seviyelerde olduğunu görmekteyiz.

Çin’den paylaşılan verilere göre 82,735 coronavirüs dosyasınden 77,062 kişi iyileşerek taburcu edilirken şu anda aktif hasta sayılarının 1,041 olduğunu biliyoruz. Geriye kalan aradaki fark yani 4,632 kişi ise maalesef salgın nedeniyle hayatını kaybetti.

TRUMP: ÇİN VERİLERİ DOĞRU PAYLAŞMIYOR

Dün twitter üzerinden açıklama yapan amerika başkanı Donald Trump Çin’i verileri doğru bir şekilde paylaşmamakla itham ederek mevcut verilerin paylaştıkları rakamların çok ama çok üstünde olduğunu hatta şu anda salgının merkezi haline gelen Amerika’dan bile çok daha fazla olduğunu iddia etmişti.

DONALD TRUMP: Çin Verileri Doğru Paylaşmıyor
DONALD TRUMP: Çin Verileri Doğru Paylaşmıyor

ÖLÜMLER EN ÇOK AMERİKA’DAN

Amerika’ya baktığımızda son birkaç haftadır salgının merkezi haline gelmiş durumda. Özellikle New York, New Jersey, Massachusetts, Pennsylvania ve Californiya eyaletlerinde en çok vaka görülmektedir.

Bugüne kadar toplamda 40,109 kişi hayatını coronavirüs nedeniyle kaybederken 755,162 vaka içerisinde sadece 68.022 kişi kutulabilmiş ve geriye kalan 646,231 kişi halen koronavirüs tedavisi görmeye devam etmektedir.

TÜRKİYENİN VERİLERİ İYİYE GİDİYOR

19 Nisan 2020 Koronavirüs Tablosu
19 Nisan 2020 Koronavirüs Tablosu

Türkiye’ye baktığımızda 10 Mart 2020’den bugüne kadar tespit edilen vakalara oranla birçok ülkeye göre erken alınan koronavirüs tedbirleri nedeniyle iyi olduğumuz görmekteyiz.

19 Nisan 2020 itibariyle yapılan test sayısı 35344 olurken bunlardan 3977’si pozitif çıkmıştır. Yine son 24 saatte hayatını kaybeden 127 vatandaşımız ile birlikte toplam vefat sayısı 2017’ye ulaşmıştır.

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Toplam iyileşen hasta sayısı 600 bini geçti
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!