Koronavirüs aşısı insanlar üzerinden denenmeye başladı

Koronavirüs aşısı insanlarda denenmeye başlandı
Koronavirüs aşısı insanlarda denenmeye başlandı

Dünya genelinde korkunç rakamlara ulaşan koronavirüs vakalarının yanı sıra bilim insanları boş durmayarak çalışmalarını sürdürmeye devam ediyorlar. Geçtiğimiz haftalarda Oxford Üniversitesi’nde koronavirüs aşısı ile alakalı bir takım gelişmelerin olduğu dünya basınında yer almıştı.

OXFORD ÜNİVERSİTESİ BOŞ DURMUYOR

Dün PMLive.com internet sitesinde yer alan bir habere göre Oxford Ünv.’den çalışan bilim insanlarının ilk defa koronavirüs aşısının insanlar üzerinden denenmeye başladığını söyledi. Şimdilik sadece 2 gönüllü insan üzerinden denenecek olan kişilerden birine bildiğimiz menenjit aşısı diğerine ise keşfettikleri koronavirüs aşısı enjekte edilecektir.

Fakat bu iki kişiye de sonuçları etkilememesi için hangi aşının yapıldığı söylenmeyecektir.İngiltere hükümeti tarafından paylaşılan habere göre bu araştırmaların devam etmesi adına 25 milyon dolarlık bütçe ayrıldığı ifade edildi.

TÜRKİYE’DE ÇALIŞMALARI SÜRDÜRÜYOR

Türkiye’de de bilim insanları aşı geliştirmeye, tedavi yöntemleri araştırmaya devam ediyorlar. Geçtiğimiz günlerde twitter üzerinde gündem olan Prof. Dr. Ercüment Ovalı da koronavirüs tedavisinde dornaz alfa ilacının etkili olabileceğini söyleyerek, doktorların bunu kullanmasını tavsiye etmişti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sonraki bilim kurulu toplantısında isim vermeden Prof. Dr. Ercüment Ovalı’ya insanların umutlarıyla sosyal medyada üzerinden yapılan haberlerle oynanılmaması gerektiğini söylemişti.

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Koronavirüs aşısı insanlar üzerinden denenmeye başladı
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!