KOVİD-19’u yenerek iyileşen hasta sayısı 750 bin oldu

Koronavirüs iyileşen hasta sayısı artıyor
Photo by Brian Wangenheim on Unsplash

Dünya genelinde 3 milyona yaklaşan koronavirüs vakalarının yanında sevindirici bir haber daha geldi. Bugüne kadar enfekte olupta tedavi gördükten sonra iyileşen hastaların sayısında artış yaşanıyor.

Çin’in Wuhan şehrinde 3 kişinin hastaneye ateş, kusma ve nefes darlığı şikayetleri ile gitmesiyle başlayan koronavirüs salgının Çin’de kontrol altına alınmıştır denilse de dünyaya yayılmasına engel olunamadı.

Dünya genelinde toplam ölüm sayısı 191,084 olurken, çeşitli tedavi yöntemleri ile bağışıklık kazanarak taburcu olmuş kişi sayısı ise 24 Nisan 2020 itibariyle 749,888 oldu.

TRUMP ÇİN VİRÜSÜ DEMİŞTİ

Geçen hafta twitter üzerinden bir mesaj paylaşan Trump daha önce meclis toplantısında çin virüsü olarak tarif ettiği koronavirüs için görünmez düşman tabirini kullanarak, Çin’in paylaşmış olduğu verilerin gerçeği yansıtmadığını iddia etti.

Öyle ki 900 bine yaklaşan Amerika’nın bile yanında hiç kaldığını ve Çin’deki hem vaka sayısının hem de ölüm sayısının paylaşılanın çok üstünde olduğunu savundu. Trump’ın bu açıklamalarının ardından Çin mevcut ölüm sayısını 2 katına çıkartarak güncelleme yapmıştı.

TÜRKİYE İYİYE DOĞRU GİDİYOR

Sağlık Bakanlığı tarafından hergün yapılan test sayıları, iyileşen hasta sayısı ve enfekte olmuş vakalarla birlikte güncel koronavirüs tablosu paylaşılıyor. Ülkemize geç geçmiş olmasına rağmen hızlı bir şekilde artış gösteren koronavirüs pandemisi, alınan tedbirler nedenyile artışta azalmalar görülmeye başlandı.

23 Nisan 2020’de paylaşılan verilere göre toplam vaka sayısı 101,790 olurken, 2491 kişinin toplamda hayatını kaybettiği ifade edildi. Bugüne kadar koronavirüs enfekte olupta iyileşen hasta sayısının ise 18,491 olduğu sağlık bakanı fahrettin koca tarafından paylaşıldı.

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
KOVİD-19’u yenerek iyileşen hasta sayısı 750 bin oldu
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!