Bir neslin efsane çizgi filmi Tom ve Jerry’nin fikir babası vefat etti

gene deitch vefat etti
gene deitch vefat etti

Jodd.net ÖZEL – Özellikle 90’lı yıllarda özel Tv kanallarının da çıkması ile birlikte Tom & Jerry, Temel Reis gibi çizgi filmler hemen her sabah birçok TV kanalında yayınlanırdı. 90’lı yıllarda çocukluk dönemi yaşayanlar büyük ihtimalle sabah okula gitmeden önce uykudan uyanıp, televizyonun sesini kısarak TOM ve JERRY’i izlemiştir.

Her ne kadar anne ve babalar tüplü televizyona yakın oturmanın gözleri bozduğunu çocuklara söylese ve çok televizyon izlemelerini istemese de okuldan önce sabahın köründe uyanıp, tom ve jerry, temel reis, tusubasa ve daha birçok çizgi filmi seyretmelerine engel olamazdı.

İşte 16 Nisan 2020’de Tom ve Jerry, Temel Reis gibi çizgi filmlerin fikir babası, animatör, film yapımcısı Gene Deitch Prag’daki evinde 95 yaşında hayatını kaybetti.

Sosyal medya üzerinde paylaşılan haberde ölüm nedenine dair bir açıklama yapılmazken, 1964 yılında evlendiği eşi Zdenka Deitchova’nın ülkesi Çekya’ya taşınmış ve orada yaşamaya başlamıştır.

Doğum tarihi 8 Ağustos 1924 olan Gene Deitch Amerika2nın İllinois eyaletine bağlı Şikago kentinde dünyaya gelmiştir. Birçok defa Oscar’a aday gösterilmiş ve bir defa da Oscar’ı kazanmıştır.

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Bir neslin efsane çizgi filmi Tom ve Jerry’nin fikir babası vefat etti
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!