Apple’ın 2. nesil iPhone SE telefonu satışa çıktı

Yeni iphone se muhteşem özellikleri ile satışa başladı
Yeni iphone se muhteşem özellikleri ile satışa başladı

Apple, Samsung gibi yılda birkaç model çıkaran bir firma değildir fakat boyutu küçük,  özellikleri oldukça iyi olan telefon arayan kullanıcıları da kaçırmak istemediğinden hem ekonomik hem de yeni telefon modelleri çıkarmayı da ihmal etmiyor.

İşte iPhone SE 2. nesil modeli de bu telefonlardan biriydi. Aslında ilk çıkardıkları iphone SE için iphone 5’in güncellenmiş hali diyebiliriz. 2020’de piyasaya çıkan iphone SE 2. nesil telefon içinde iphone 8’in güncellenmiş versiyonu olarak bakabilirsiniz.

İPHONE SE FİYATI OLDUKÇA EKOMİK

Amerika başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde satışa sunulan yeni telefonunun fiyatı da oldukça uygundur. Hoş bu fiyata bu özellikler alınır mı? Buna sizin karar vermeniz gerekiyor fakat illa da iphone olsun diyenler için uygun fiyatları ile raflarda yerini aldı.

iphone se yeni model 2. nesil kullananlar
iphone se yeni model 2. nesil kullananlar

Şöyle bir iphone SE (2. jenerasyon) ile iphone 8 karşılaştırması yaptık ve ahım-şahım bir fark olmadığını gördük. Kendileri de Apple’ın resmi sitesinde ürünü tanıtırken “Özellikleri çarpıcı. Özellikle de fiyatı” diye ekonomik telefon tanıtımı yapıyorlar.

İPHONE SE EKRAN ÖZELLİKLERİ

Ekran boyutu önceki modeline nazaran büyütülmüş ve 4.7 inç Retina HD büyüklüktek bir ekrana sahiptir. İşlemcisi yani hızı konusunda Apple’ın son çipi olan A13 kullanılmıştır. Bu telefonu normal bir iphone kadar hızlı yapacaktır.

ARKADA TEK KAMERA VAR

Yeni modellerde olduğu gibi 2 veya 3 kamera kullanılmamıştır. Önceki versiyonlarında olduğu gibi tek kamera yer almaktadır arkada. Yalnız belirtmek istiyorum ki kameranın özelliklerinde gelişmeler yapmışlar. Daha canlı fotoğraflar ve değişik çekim modları ile stüdyo ortamlarında çekilmiş fotoğraflar çekebilirsiniz yeteneğinize bağlı olarak..

yeni iphone se kamera özellikleri
yeni iphone se kamera özellikleri

4K ULTRA HD VİDEO ÇEKİMİ

Videoları kaydederken 720p kalitede değil hatta 1080p kalitede bile değil, bildiğiniz 4K ultra HD kalitede çekebiliyorsunuz. Elbette bu seçeneği kullanırken hafızanızın hemen tükeneceğini unutmayınız. Ya yüksek kapasiteli bir telefon almanız gerekiyor veya iCloud satın alarak, görsellerinizi bulut teknolojisi ile  dünyanın her hangi bir yerine gönderebilirsiniz. :)

Yeni modellerinde kullandıkları face id teknolojisi yerine parmak izi okuyucusu eklemişler. İsteselerdi yüz tanıma özelliğini de ekleyebilirlerdi fakat kullanıcılarından aldıkları geri dönütlere göre harekete eden Apple şirketi, parmak izi kullanmak isteyenlerin çoğunlukta olduğundan dolayı bu modelde parmak izi okuyucusunu tercih etti.

2020 iphone se renkleri
2020 iphone se renkleri

RENK SEÇENEKLERİ SINIRLI

Sadece 3 renk seçeneği ile üretilen iphone SE 2. nesil telefonlarda Siyah, Beyaz ve çekici Kırmızı rengi bulunuyor. Şahsen kırmızı iphone telefonlar hoşuma gitmese de özellikle hanımefendiler tarafından çokça tercih edildiğini unutmamak gerekir.

Telefonun hafızası en düşük 64 GB olarak geliyor. Dileyen kullanıcılar 128 GB veya 256 GB seçeneklerini de tercih edebiliyorlar. Elbette her ürün arasında yaklaşık 50 dolarlık fark oluşuyor. Daha fazla özellik detayları için şuraya tıklayabilirsiniz.

İPHONE SE 2.NESİL FİYATLARI

  • 64 GB iPhone SE Türkiye Fiyatı: 5299 TL
  • 128 GB İPhone SE Türkiye Fiyatı: 5749 TL
  • 256 GB İphone SE Türkiye Fiyatı: 6599 TL

Bu arada yukarıdaki fiyatlara KDV dahil olup 64 GB cihaz için 2.368,00 TL KDV vereceğinizi de unutmayın. Aslında telefonun ülkeye geliş fiyatı 2931 TL’dir. Bu da yaklaşık $450 yapıyor.  Eğer satın almak isterseniz buraya tıklayarak Apple’ın resmi satış sitesinde taksitli olarak satın alabilirsiniz.

yeni iphone se kullanıcı yorumları 2020
yeni iphone se kullanıcı yorumları 2020

iphone se 2. nesil kullanıcı yorumları

Sayfanın altında iphone se kullanıcı yorumları bölümünde sizler de cihaz hakkında merak ettiğiniz soruları sorabilir, ürünü kullanmaya başladıysanız tecrübelerinizi diğer kullanıcılar ile paylaşabilirsiniz. Jodd Haber’deki diğer Apple haberleri için bağlantıya tıklayabilirsiniz.

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Apple’ın 2. nesil iPhone SE telefonu satışa çıktı
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!