Bilim kurulu üyesi açıkladı! 2 yıl karantina devam edebilir

ALPAY AZAP: Koronavirüs salgını 24 ay sürebilir
ALPAY AZAP: Koronavirüs salgını 24 ay sürebilir

Dünyanın koronavirüse esir olduğu şu günlerde herkes tedavi yöntemi bulmaya, koronavirüs aşısı geliştirmeye çalışıyor. HaberTürk’te COVİD-19 ile alakalı soruları cevaplayan bilim kurulu üyesi Prof. Dr. Alpay Azap mevcut tedbirlerin 2 yıl kadar sürebileceğini söyledi.

İlk olarak 2019 yılında Çin’in Wuhan kentinde görünmesi üzerine ABD başkanı Trump dahil birçok kişi çin virüsü olarak koronavirüsü isimlendirmiştir. Sonraları maalesef dünya tedbir almada geç kalınca yüz binlerce ölümün olduğu bir pandemi ortaya çıktı.

SALGIN 24 AY SÜREBİLİR

https://www.youtube.com/watch?v=iMO7TrbMfQU

Dünya genelinde 1 Mayıs 2020 itibariyle 3,308,290 kişide koronavirüs tespit edilmiştir. Bugüne kadar 234,108 kişi koronavirüs aşısı bulunamadığından dolayı hayatını kaybederken 1,042,841 kişi de solunum cihazları yardımıyla veya bağışıklık kazanarak virüsten kurtuldu, taburcu edildi.

Dünya’ya baktığımızda salgının merkezinin ABD olduğunu görüyoruz fakat avrupa genelinde de durum pek farklı değildir. Başta İspanya, İtalya, Fransa olmak üzere birçok avrupa ülkesinde hem çok fazla vaka bulunuyor hem de çok fazla kişi hayatını kaybetmiştir.

Türkiye olarak 10 Mart 2020’den bu yana koronavirüs ile mücadele etmek için tüm tedbirler alındı ve halen de uygulanmaya devam ediyor. Bilim kurulu üyelerinden Prof. Dr. Alpay Azap konuyla alakalı olarak mevcut şartlarda koronavirüs aşısı bulunmadı ve böyle giderse bulunması kolay olmayacaktır dedi.

Koronavirüs 2 yıl daha devam edebilir
Koronavirüs 2 yıl daha devam edebilir

En kötü senaryoyu izleyicilerle paylaşan AZAP, herhangi bir aşı geliştirilemezse koronavirüs pandemisi 2 yıl kadar sürecektir. Bu sürenin 2 yıl olmasının nedeni ise 2 yıl içinde herkese bulaşarak, hayatta kalabilenlerin bağışıklık kazanabiliyor olmasıdır.

Şu anda aktif olarak 80’den fazla aşı çalışmasının olduğunu söyleyen Alpay Azap aşı konusunda çok umutlu olmadıklarını belirtti. Dünyanın bel bağladığı kitle bağışıklığı sistemi de başarılı olmayabilir çünkü virüs tedavi olup iyileşmiş bir kişiye yeniden bulaşabiliyor.

Son olarak bazı matematiksel formüllerle ne kadar sürebileceğinin hesaplandığı söyleyen Prof. Dr. Alpay Azap bugünki şartlarda virüs yayılmaya devam ederse yaklaşık 2 yıl sonra toplumun bağışıklık kazanarak istenilen seviyeye gelebileceği öngörülüyor.

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Bilim kurulu üyesi açıkladı! 2 yıl karantina devam edebilir
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!