Amerika koronavirüs ile büyük imtihan yaşıyor

Amerika koronavirüs hastaları
Amerika koronavirüs hastaları

Koronavirüs salgını nedeniyle tüm dünya mevcut sistemini değiştirmiş durumdadır. Bu noktada akıllara biyolojik silah üreten ülkelerin bundan sonra ne yapacakları gelirken umut ederiz bundan sonra biyolojik silah geliştirmek isteyenler bundan derslerini çıkarmışlardır.

Tüm dünya koronavirüs nedeniyle mağdur olmuş, kayıplar veriyor fakat Amerika’nın diğer devletlere açık ara fark attığını görmek için sadece tabloya bakmak yetiyor.

Dünya genelinde tespit edilmiş covid-19 sayısının 3,460,053 olduğu göz önüne alındığı zaman bunlarında %33’lük oranının yani 1,148,848’i Amerika’da tespit edilmiştir. Amerika’ya sayısal olarak en yakın olan İspanya ile neredeyse 1 milyonluk bir fark oluştu.

Özellikle New York ve komşusu New Jersey’de çok fazla nüfus olduğundan dolay en çok vakalar bu bölgede görülüyor fakat bu sadece bir neden değildir. Birçok ülke gibi Amerika’da koronavirüs tedbirleri almakta çok geç kaldı. Şimdi bedelini çöken ekonomi, ölen insanlarla ödüyor.

İşin kötü tarafı Amerika’da aktif olan dosyaların halen aktif olarak kalmaya devam etmesidir. Yani iyileşen hastaların çok az olmasıdır. 1 milyon 148 bin 848 vakanın içinden bugüne kadar sadece 162,444 kişi taburcu olmuş ve ölen insanları çıkardığımız zaman halen aktif olan vaka sayısının 919,593 olduğunu görüyoruz.

Hastaneler kapasitelerini doldurduğundan dolayı artık birçok kişi evlerine gönderiliyor, tek başlarına tedavi oluyorlar.  2 Mayıs 2020 itibariyle hayatını kaybetmiş kişi sayısı ise 66,811 olarak kayıtlara geçmiştir.

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Amerika koronavirüs ile büyük imtihan yaşıyor
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!