Haydi Türkiye! Birlikte yeneceğiz koronavirüs belasını

2 Mayıs 2020 Koronavirüs Tablosu
2 Mayıs 2020 Koronavirüs Tablosu

Türkiye’ye ait 2 Mayıs’a ait koronavirüs verilerileri bilim kurulu toplantısı sonrasında Sağlık Bakanı tarafından paylaşıldı. Twitter’da paylaşılan verilere göre ilk defa vaka sayısı 2000’in altına düşerek herkesi sevindirdi.

MAALESEF 78 KAYBIMIZ VAR

Daha çok kişinin ölmemesi için vaka sayılarındaki azalma bizleri sevindirirken öte yandan 78 vatandaşımızın hayatını kaybetmesi de bizleri derinden üzüyor. Son 24 saatte resmi olarak paylaşılan verilere göre toplam vaka sayısı 1983 artışla birlikte 124 bin 375 olurken toplam hayatını kaybeden sayısı ise 3336 oldu.

İYİLEŞEN HASTALAR 60 BİNE YAKLAŞTI

Yine Fahrettin Koca’nın paylaştığı bilgilere göre 24 saatte 4451 kişinin daha koronavirüs hastalığından kurtularak tedavi olmasıyla birlikte toplam iyileşen hasta sayısının da 58259’a ulaştığını görüyoruz.

VAKALAR AZALMAYA DEVAM EDİYOR

Türkiye’de ilk olarak 10 Mart 2020’de görülen koronavirüs hastalığı sonrasında vakalar geometrik olarak artmaya başlamış ve 30 Mart’tan sonra 2 binli rakamların üstüne çıkmıtşı.

Bugüne paylaşılan veriler gösterdi ki alınan tedbirler, erken konulan tanılar ve ülkecek karantinada kaldığımız için 30 Mart 2020’den bu yana ilk defa yeni vaka sayısı 2000’in altına düştü.

2 Mayıs 2020 Koronavirüs Sayıları
2 Mayıs 2020 Koronavirüs Sayıları

Koronavirüs aşısı bulunmak zorunda!

Böyle devam edersek sayısal veriler gösteriyor ki kısa sürede tespit edilen vaka sayısı sıfıra doğru gidecektir fakat koronavirüs aşısı bulunmazsa bunun da bir faydasının olmayacağını belirtmek istiyoruz.

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Haydi Türkiye! Birlikte yeneceğiz koronavirüs belasını
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!