Dünya geneli iyileşen hasta sayısı 1 milyonu geçti

Koronavirüs aşısı ve dünya geneli iyileşen hasta sayısı
Koronavirüs aşısı ve dünya geneli iyileşen hasta sayısı

Koronavirüs hastalığı veya literatürdeki adıyla Sars Cov-2 virüsü tüm dünyayı etkisi altına alırken hastalığın çıktığı Çin’de hayat hiç bir şey yokmuş gibi normale dönmeye başladı. Son 1 haftadır günde 1 veya 2 vakanını bildiriliği Çin’de hasta olanların neredeyse tamamı kurtulurken 4 Mayıs 2020 itibariyle sadece 481 aktif vakanın olduğu ve bunlardan da 31 tanesinin durumunun kritik olduğu ifade edildi.

Öte yandan dünya geneline baktığımızda her gün insanın içini karartan ölüm haberlerinin yanı sıra sevindirici gelişmelerin de yaşandığını paylaşmak istiyoruz. Worldsometers.info sitesinden alınan bilgilere göre dünya geneli 3,566,330 kişi koronavirüse yakalanmıştır.

Bugüne kadar 3397 tanesi Türkiye’den olmak üzere toplamda 248,286 kişi hayatını covid-19 hastalığı nedeniyle kaybetmiştir. Yine belirtilen rakamlara göre 50,046 kişi yoğun bakımda olup durumlarının kritik olduğu söyleniyor.

1 MİLYON 150 BİN KİŞİ KURTULDU

Bugüne kadar tedavi olmuş hastalardan 1 milyon 154 bin 72 kişi virüsü atlatarak, taburcu olmuştur. Yine benzer şekilde 126 bin 45 kişinin bugüne kadar koronavirüs tespiti edildiği Türkiye’de 63,151 hasta iyileşerek evlerine gönderilmişlerdir.

Bilim insanları henüz bir koronavirüs aşısı keşfetmemiş olsalarda dünya genelinde birçok araştırma üniversitesinde bilim insanları Sars Cov-2 üzerinde çalışarak antivirüs yani koronavirüs aşısı bulmaya çalışıyor.

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Dünya geneli iyileşen hasta sayısı 1 milyonu geçti
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!