2020 Trafik Genelgesi Valiliklere Gönderildi

1 Haziran ile 1 Ekim 2020 trafik kuralları koronavirüs

İçişleri Bakanlığı tarafından 2020 yılı için geçerli olmak üzere her yıldan farklı bir şekilde valiliklere trafik düzenlemesi gönderildi. Buna göre 1 Haziran ile 1 Ekim 2020 tarihleri arasında ister uzun yol olsun ister kısa mesafe, hiç fark etmeksizin kuralları ihlal ederseniz her an ensenizde bir polisi bulabilir, yüksek rakamlı cezalar ödemek zorunda kalabilirsiniz.

Yeni tip coronavirüs hastalığı nedeniyle Türkiye’de birçok alanda önlemler alındı, alınmaya devam ediyor. Sağlık Bakanlığı tüm imkanlarıyla seferber olmuşsa da içişleri bakanlığı ve diğer bakanlıklar da koronavirüs hastalığı ile mücadele etmek için ellerinden geleni yapıyorlar.

DENETİMLER HER YERDE OLACAK

İçişleri Bakanlığı, 2020 yılında geçerli olmak üzere uzun yol veya kısa mesafe trafiklerde kuralları ihlal eden vatandaşlara ceza uygulanması talimatı verdi. Bu vesile ile can kaybının azalması ve toplu taşıma araçlarında virüsün başkalarına bulaşma ihtimali en aza indirgenmeye çalışıyor.

Bundan böyle toplu taşıma araçlarında, otobüs, tren, feribot ve diğer araçlarda mevcut oturma kapasitesinin %50’sinden fazla yolcu alan kurum / kuruluşlara ve kişilere idari para cezası kesilecektir.

HER AN CEZA YAZILABİLİR

Yine 1 Haziran 2020 ile 1 Ekim 2020 arasında trafik denetimlerinde artış olacağı, uzun yollarda hiç beklemediğiniz yerlerde trafik polislerinin konuşlandırılacak olması her an ceza yiyebileceğiniz ihtimalini de artırıyor.

Öyle ki sivil araçlara yerleştirilen elektronik denetleme sistemleri sayesinde seyir halinde olduğunuz zaman bile hız sınırını aşıp aşmadığınız tespit edilebiliyor ve anında plakanıza ceza yazılarak, adresinize gönderiliyor. Dileyen vatandaşlar e-devlet uygulaması üzerinden de ceza yiyip yemediklerini kontrol edebilecekler.

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
2020 Trafik Genelgesi Valiliklere Gönderildi
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!