Koronavirüs hasta sayısı dünya genelinde 5 milyon oldu

Covid-19 hasta sayısı 5 milyon oldu

Dünya genelinde covid-19 hastalığı nedeniyle enfekte olmuş hasta sayısı 5 milyona yaklaştı. Eskisi gibi insanların koronavirüs tedbirlerine dikkat etmediği, sıkıldığı ve artık hayatın normal haline dönmesini istediği gerçeği unutulmamalıdır. Bu nedenle Türkiye dahil birçok ülkede normalleşme süreçleri başlatıldı.

HAYAT NORMALLEŞMEYE BAŞLIYOR

Amerika’da parklar, kapalı alanlar ve koronavirüs nedeniyle kapatılan işletmeler kademeli olarak açılırken Türkiye’de de yine benzer şekilde ramazan bayramı sonrasında hayat normal seyrine dönmeye başlayacaktır.

Fakat öte tarafta yaşanmaya devam eden bir gerçek vardır ki o da koronavirüs rakamlarındaki artıştır. Her geçen gün artmaya devam eden covid-19 hastaları dünya genelinde 5 milyon olmak üzere. 20 Mayıs 2020’nin iilk ışıklarıyla birlikte 4,989,197 olan hasta sayısı açıklanacak olan rakamlarla birlikte 5 milyonu aşacaktır.

TEDAVİ GÖREN HASTA SAYISI YÜKSEK

27 Aralık 2019’da ilk olarak Çin’de görülmeye başlanan koronavirüs nedeniyle bugüne kadar 324,970 kişi hayatını kaybetmiş, 1,960,472 kişi iyileşerek tedavi olmuş ve maalesef halen 2,703,755 kişi tedavi görmeye devam ediyor. Ölen kişilerle birlikte bugüne kadar toplam kapanmış dosya sayısı ise 2,285,442 olarak açıklandı.

TÜRKİYE 9. SIRADA YER ALIYOR

En çok vakaların görüldüğü ülekeler sırasıyla Amerika, Rusya, İspanya, Brezilya ve İngiltere olurken Türkiye günden güne azalan vaka sayılarıyla 9. sırada yer alıyor. Son belirtilen rakamlara göre 84,232,553 kişinin yaşadığı Türkiye’de bugüne kadar 4199 kişi hayatını kaybetmiş, toplamda 151,615 kişi virüsten etkilenmiştir.

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Koronavirüs hasta sayısı dünya genelinde 5 milyon oldu
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!