Güneşin içinden çekilen fotoğraf ve Jüpiter gezegeni

Güneş'in içinden çekilen fotoğraf ve jüpiter gezegeni

Gün içerisinde farkında olmadan belki de yüzlerce kez gök yüzüne bakarız. Bazen havaların açık olup olmadığını bazen de bulutların mavilikler içinde nasıl süzüldüğünü görmek isteriz. Bu yazımızda sizlere güneşe en yakın çekilen bir fotoğrafı paylaşmak istiyoruz.

İnsanlık tarihi boyunca güneş her zaman merak konusu olmuştur. Artık dünyamızı ısıtıyor olmasından mıdır parlaklığıyla bizi cezbediyor olmasından mıdır yahut da başka bir sebepten midir bilinmez fakat insanlık tarihi boyunca Güneş her zaman ilgi odağı olmuştur. NASA’nın paylaştığı bir fotoğraf ilk defa güneşe bu kadar yakından bakma fırsatı veriyor bizlere.

2019 yılının Ekim ve Kasım aylarında PARKER isimli bir uzay aracı güneşin etrafında 12 gün boyunca hareket etti. Oldukça sıcak olan bir harenin içinde geçen bu yolculuk esnasında elbette bizlere bazı veriler gönderdi. Aslında baktığımız zaman Parker uzay aracı tarafından çekilen güneşe en yakın fotoğraf, Güneş’in tam olarak içinden çekilen ilk fotoğraf olma özelliğine sahiptir.

Güneş'e en yakın fotoğraf Parker Wispr tarafından çekildi
Güneş’e en yakın fotoğraf Parker Wispr tarafından çekildi

GÜNEŞTEN 25 KM UZAKLIKTA

Şimdi sıkı durun çünkü bu fotoğraf güneşe sadece 25 milyon km uzaklıktadır. Şaka gibi değil mi? 25 milyon kilometre! Şimdi gelin hayal edelim. Google haritalardan baktığımızda Edirne ile Hakkari arasını 1933 km olarak gösteriyor. Biz bu rakamı yuvarlayarak 2000 km kabul edersek toplamda 6250 defa Edirne’den Hakkari’ye gidip gelmemiz gerekecektir.

Her bir seferin hiç durmadan hareket ettiğimizde 24 saat olduğunu düşündüğümüzde gidiş geliş için 48 saat gerekecektir. Yani saat cinsinden düşünürsek 300000 saat gerekecektir. Bir insanın 70 yıllık ortalama bir hayatı olduğunu düşündüğümüzde sadece 25550 gün yaşayabilecektir. Geri kalan 274450 gün ise meçhul. :)

Güneş ile dünya ve merkür arasındaki mesafe kaç km
Güneş ile dünya ve merkür arasındaki mesafe kaç km

Bu rakamları güneşe en yakın mesafe olan 25 milyon km nedir kafanızda canlansın diye paylaştım. Fakat yine de dünya ile güneş arasındaki mesafenin 149,5 milyon km olduğunu düşünürsek 25 milyon km oldukça yakın bir mesafe oluyor.

UZAY UZUNLUKLARI SİZİ ALDATMASIN

İşte bu noktada uzayın boyutları açısından baktığımız zaman 25 milyon kilometre çok bir mesafeymiş gibi gelse de aslında şimdiye kadar Güneş’e en yakın çekilmiş fotoğraf olduğunu söylemeliyiz.

Yukarıda paylaştığımız ilk fotoğrafta -ki bu fotoğraf güneşin haresinden çekildi- incelediğinizde beyaz parlak bir nokta ile siyah noktalar göreceksiniz. Buradaki siyah noktalar birşey olmayıp, fotoğraf düzenleme araçlarıyla oluşmuştur fakat oradaki beyaz nokta Jüpiter olup güneş sistemimizin en büyük gaz gezegenidir.

GÜNEŞ’E EN YAKIN MESAFEDE ÇEKİLEN FOTOĞRAF

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Güneşin içinden çekilen fotoğraf ve Jüpiter gezegeni
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!