SpaceX Uzay yolculuğu çağını resmen başlattı

Spacex Roketi 2 insanla havalandı

Elon Musk’ın kurucusu olduğu SpaceX şirketi bugün bir tarihe imza attı ve ilk defa özel bir şirket olarak uzaya doğru yolculukların başlamasını sağladı. Yaklaşık 20 yıldan fazla bir süredir uzaya gitmek için yoğun bir şekilde çalışan SpaceX firması için Elon Musk dünyanın yatırımını yaptı.

İnsanları uzaya götürüp getirmek için çalışacak olan SpaceX’in kaptanları ise Bob Behnken ve Doug Hurley oldu. DAha önce NASA’da birçok kez çalışan tecrübeli astronotlar alacakları astronomik paralar karşılığında insanları uzaya götürüp getirecektir.

Elon Musk'ın yüzündeki gurur böyle görüntülendi
Elon Musk’ın yüzündeki gurur böyle görüntülendi. Uzaya gönderdiği ilk insanlı uzay aracının başarısı onu mutlu etmiş olacak ki gururu yüzünden okunabiliyor.

Florida’da bulunan Kennedy Uzay Merkezi’nden fırlatılan SpaceX Falcon 9 roketi ile başarılı görevini tamamlamış oldu. Yerden havalandıktan yaklaşık 12 dakika sonra kapsülü yörüngeye bırakan falcon 9 roketi başarılı bir şekilde havalandı ve 19 saatlik yolcuğunun ardından geri dönecektir. İlk defa insanlı gerçekleştirilen bu görev izleyen ve görev yapan herkesi heyecanlandırdı.

Bu öylesine yapılmış bir uzay seyahati değildir çünkü Elon Musk’ın en büyük hayallerinden biri dünyaya en yakın yaşanabilir gezegen olan Mars’a koloni kurmak için büyük bir adımdır. O nedenle SpaceX’in uzaya 2 insanla çıkıp, geri gelecek olması bu noktada büyük bir önem arzediyor.

SpaceX Neden önemlidir?

İnsanlar zaten daha önceden uzaya kargo taşımacılığı yapabiliyorlardı fakat Elon Musk’ın spacex şirketi sayesinde artık kargoların haricinde insanlar da götürülüp getirilebilecektir. Bu nedenle spacex oldukça önemli bir konuma sahiptir.

spacex falcon 9 30 mayis 2020
spacex falcon 9 30 mayis 2020

Geçtiğimiz hafta denemeleri Teksas eyaletinde yapılan SpaceX’in SN4 modelinin patlaması herkesi tedirgin etmiş olsa da yapılan açıklamalar bugün fırlatılan model ile aynı olmadığını gösterdi. Zaten bugün Florida’da yapılan fırlatma işleminde de hiç bir sorun yaşanmadı, her şey yolunda gitti.

SpaceX astronotları Bob Behnken ve Doug Hurley uzaya çıkarkan böyle görüntülendi
SpaceX astronotları Bob Behnken ve Doug Hurley uzaya çıkarkan böyle görüntülendi

Donald Trump Herkese Teşekkür Etti

Nasa TV’de yayınlanan canlı yayında Amerika Başkanı Donald Trump açıklama yaparken görev alan, bu sürece gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. Özellikle dünyanın ilk uzay yolcuğu yapan özel şirket olan SpaceX ve kurucusu Elon Musk’a teşekkür etti.

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
SpaceX Uzay yolculuğu çağını resmen başlattı
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!