Diyabet nedir? Diyabet hastalığı belirtileri nelerdir?

diyabet nedir
diyabet nedir

Çağımızın hastalıklarında ilk sıralarda bulunan hastalıklardan biri Diyabet yani şeker hastalığıdır. Bu haberde diyabet nedir sorusunun yanı sıra diyabetin belirtileri nelerdir, bitkisel tedavi ilaçları veya yöntemleri nedir gibi konulara değinilecektir.

Diyabet, tek başına ölümcül bir hastalık değildir. Lakin diyabet, diğer ölümcül hastalıklara davetiye çıkarmaktadır. Her yaştan her bireyin bu hastalığa yakalanması mümkündür ancak çoğunlukla 35-40 yaşının üstündeki bireylerde görülmektedir. Sağlıklı bireylerde kandaki açlık glukoz miktarı 70 ila 100 mg/dL arasında olmalıdır.

Diyabet nedir?

Diyabet; en kısa tanımıyla şeker hastalığıdır. Eğer kanınızda bulunan şeker seviyesi artarsa bu vücudunuzun anormal bir şekilde çalışmasına neden olur. Bu tür durumları yaşayan kişilere diyabet hastaları denilir. Tedavisi mümkündür. Mutlaka doktora gidip, tedavi olmak gerekir.

Kandaki açlık glukoz miktarının bu seviyeden yukarı çıkması bireyin diyabet hastalığının olduğunu göstermektedir. Elbette başka problemlerin de görülmesi mümkündür. Konuyla alakalı doktorunuza danışmadan diyabet hastalığı bende var demeyin. Jodd’un sağlık haberleri ile merak ettiğiniz konuları öğrenebilirsiniz.

Diyabet hastalığı neden oluşur?

diyabete iyi gelen besinler
diyabete iyi gelen besinler

Diyabet hastalığının oluşmasındaki etken insülin hormonu üretiminin yetersiz seviyede olması ya da hiç olmamasıdır. Diyabet hastalığının birçok çeşidinin olmasının yanında çağımızda görülen en fazla türü Tip 2 diyabettir.

Tip 2 diyabet nedenleri

Tip 2 diyabetin nedeni ise insan hücrelerinin kan şekerini düzenleyen insülin hormonuna karşı duyarsızlığından kaynaklıdır. Tip 2 diyabet çocuk yaşlarda da görülebileceği gibi çoğunlukla 40 yaşından sonra kendini göstermektedir.

Tip 1 diyabet nedenleri

Diyabet hastalığının sıkça duyduğumuz bir diğer türü de Tip 1 diyabettir. Tip 1 diyabet, çoğunlukla çocuk yaşlarda kendini gösterir ve nedeni pankreastaki insülin hormonu üretiminin yeterli seviyede olmamasından veya hiç olmamasından kaynaklıdır.

Diyabet hastalığının belirtileri nelerdir?

Diyabet nedir? Diyabetin belirtileri nelerdir?
Diyabet nedir? Diyabetin belirtileri nelerdir?

Diyabet, çok nadir de olsa herhangi bir belirti göstermeyebilir. Ancak, çoğu zaman bu  maddelerle açıklayacağımız belirtilerle ortaya çıkar. Diyabet hastalığının belirtileri ise:

  • Sürekli halsizlik ve yorgunluk hissi,
  • Hızlı ve sürekli olarak kilo kaybı,
  • Görme yetisindeki bulanıklık,
  • Uzuvlarda uyuşma ve karıncalaşma,
  • Yaraların geç iyileşmesi,
  • Ciltte kuruluk ve kaşınma hissi,
  • Ağızda aseton kokusuna benzer bir koku,
  • Normalden daha erken susama,

Diyabet, bu gibi belirtilerle kendini göstermektedir. İlla ki bu belirtilerin olması diyabet hastası olduğunuz anlamına gelmemektedir. Eğer şüphelendiğiniz bir durum varsa veya sağlık sorunlarınız varsa mutlaka doktora gidip, muayene olunuz.

Diyabete iyi gelen bitkisel ilaçlar

Bu konuda doktorunuzun önerileri dışına çıkmamanızı tavsiye ediyoruz. İnternette bir sürü yalan yanlış bilgi bulunuyor ve bunlar maalesef denetim altında değildir. Siz de diyabetin yanı sıra başka sağlık sorunları da olabileceğinden dolayı diyabete iyi gelen bitkisel ilaçlar olsa bile doktorunuza danışmadan kullanmayınız. Diyabet hastalığı ile alakalı daha fazla bilgi almak isterseniz Wikipedia’nın Diyabet başlığını incelemek isteyebilirsiniz.

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Diyabet nedir? Diyabet hastalığı belirtileri nelerdir?
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!