Bingöl’de 5.7 büyüklüğünde korkutan deprem!

Bingöl Deprem
Bingöl Deprem

Bingöl’ün Karlıova ilçesinde akşam saat 17:24 sularında 5.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Birçok çevre ilde de hissedilen deprem korkuya ve paniğe neden oldu. Bazı binalar hasar görüp, yıkılırken birçok kişinin de yıkımlar nedeniyle yaralandığı bilgisi geldi.

Bingöl’de artçı sarsıntılar devam ediyor

Bingöl valiliği deprem açıklaması
Bingöl valiliği deprem açıklaması

AFAD’ın paylaştığı bilgilere göre deprem yerin 5 km altında meydana geldi ve yollarda yarıkların oluşmasına neden oldu. Bingöl’de meydana gelen bu depremin Erzurum, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Elazığ gibi illerden de hissedildiği bölgede yaşayan vatandaşların Twitter ve Facebook paylaşımlarından anlaşıldı.

Karanlık çökmeden meydana gelen deprem nedeniyle vatandaşlar sokaklara dökülürken yarım saat sonra ve 1 saat sonra da artçı sarsıntılar devam etti.

Kadin Ekinci deprem bölgesini inceliyor
Kadin Ekinci deprem bölgesini inceliyor

Bingöl Valisi Kadir Ekinci sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Kayapınar’da bulunan karakoldaki 2 gözetleme kulesinin deprem nedeniyle yıkıldığı ve korucuların yaralandığını söyledi.

Deprem sırası İstanbul’da mı?

Deprem uzmanları sıradaki depremin İstanbul’da olacağı uyarısını yaptı. Yıllardır deprem uzmanları İstanbul’da büyük bir deprem beklediklerini sürekli söylüyorlar fakat ne zaman olacağı hakkında net bir tarih paylaşamıyorlar. Türkiye’de ve çevre ülkelerde meydana gelen depremlerin İstanbul’da meydana gelecek büyük bir depremin habercisi olduğu özellikle belirtiliyor.

Bingöl valisi Kadir Ekinci Deprem sonrası bölgeyi inceledi
Bingöl valisi Kadir Ekinci Deprem sonrası bölgeyi inceledi

Bölgede geniş çaplı bir araştırma başlatılırken henüz can kaybı olmadığı fakat yaralıların bilgilerinin Valiliğe ulaştığı yine Vali Kadir Ekinci tarafından belirtildi.

1 Korucu hayatını kaybetti

Güncelleme 22:00: Bingöl valiliğinin yaptığı açıklamaya göre yaralanan koruculardan birinin hayatını kaybettiği ifade edildi.

1 kişinin tedavisinin yapılması üzere Erzurum’a nakledildiği, 2 vatandaşın taburuc edildiği ve 6 vatandaşın da Bingöl’deki hastanelerde tedavi olduğu açıklandı.

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Bingöl’de 5.7 büyüklüğünde korkutan deprem!
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!