Bakan Ziya Selçuk Açıkladı! Okullar Ne Zaman Açılıyor?

Ziya selçuk okullar ne zaman açılacak
Ziya selçuk okullar ne zaman açılacak

Salgın sebebiyle okullar erken kapanmak zorunda kalmıştı. Bununla beraber Milli eğitim Bakanı Okulun Açılmasına yönelik birkaç bilgi verdi. Bilindiği üzere özel okulların 15 Ağustos tarihinde başlatılması planlanan telafi eğitimi, devlet okullarında 31 Ağustos tarihinde başlayacağı dile getirildi.

Eksikler telafi edilecek

Korona pandemisi sebebi ile yüz yüze yapılması planlanan eğitim eksikliklerinin telafi edilmesi adına yapılacaktır. Öte yandan telafi eğitimlerinin devlet okullarında yıl içerisinde de devam ettirilmesi bilinmektedir. Bunun yanında koronavirüs salgını sebebiyle oluşan vaka artışı devam etmesi durumunda da ikili eğitime geçileceğine dair  açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, konuyla alakalı açıklamalarını sürdürdü. Bununla birlikte 31 Ağustos’da okullar zorunlu mu olacak? Okullar ne zaman açılacak? İkili eğitim ne zaman yapılacak ve nasıl olacak?

Okullarda İkili Eğitimin Ne Zaman Yapılacak

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un son yaptığı açıklamalara baktığımız zaman; koronavirüs vaka sayısındaki artışın bu denli devam etmesi durumunda farklı ihtimallere karşı senaryolar hazırladıklarını, ikili eğitim programının değerlendirilmeye alındığını dile getirdi. Bununla beraber Bakan Selçuk, resmi eğitim ve öğretim kurumları için yüz yüze telafi, eğitimin tamamlanması ve uyum tarihlerinin 31 Ağustos Pazartesi başlayacağını, üç hafta süre olarak sunulacağını dile getirdi.

Özel okullar için 15 Ağustos tarihinde başlatılması planlanan telafi eğitimi, devlet okullarında 31 Ağustos’ta başlayacak. Öğrencilerin birebir olarak eğitim ile eksikliklerin telafi edilmesinin amaçladığı telafi eğitimi, devlet okullarında yıl içerisinde kesintisiz olarak devam edecek.

Öğrencilerin uyum sağlaması için çalışmalar yapılacak

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, bu süreçte öğrencilerin okula uyum sağlamasına, psikososyal desteğe, uzaktan eğitimde birlikte oluşan kazanımların ve akademik ihtiyaç durumunun tespitine, temel derslerin telafisi üzerine yoğunlaşılacağı noktasına değinerek telafi eğitimlerin destekleme ve yetiştirme kursları ile yıl içerisinde süreciğini belirtti.

Milli Eğitim Bakanlığı, resmi eğitim ve öğretim kurumları için yüz yüze telafi eğitimini, tamamlama ve uyum eğitimi takvimini açıkladı. 31 Ağustos günü başlayacak olan birebir yani yüz yüze telafi eğitimleri tam olarak üç hafta sürecek ve ders yılının başlamasıyla birlikte destekleme ve yetiştirme kursları aracılığı ile yıl boyunca devam edecek.

Uzaktan eğitime yönelik telafiler olacak

Uzaktan eğitim sürecine yönelik telafi eğitimlerinin planlanması ile ilgili çalışmaların ve planların titizlikle sürdürüldüğünü belirten Bakan “EBA TV ve EBA internet uygulamasını mutlaka yüz yüze telafi eğitimlerle destekleyeceğiz. Bu süreçte öncelikle öğrencilerimizin okula uyumuna, psikososyal anlamda desteklenmelerine, uzaktan eğitimde elde edilen kazanımların ve akademik ihtiyaç durumunun tespitine, temel derslerdeki telafisine yoğunlaşıp destekleme ve yetiştirme kursları ile telafi eğitimlerimize yıl içerisinde devam edeceğiz.” dedi.

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Bakan Ziya Selçuk Açıkladı! Okullar Ne Zaman Açılıyor?
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!