İdrar yolu enfeksiyonu nedir? Belirtileri ve tedavi yöntemleri

İdrar yolu enfeksiyonu hastalığı nedir?
İdrar yolu enfeksiyonu

İdrar yolu enfeksiyonu tıp dilinde Üriner sistem enfeksiyonları olarak adlandırılan bir rahatsızlıktır. Bu rahatsızlık genellikle idrar yolunda, üreterler ile mesane arasındaki yolda, böbreklerde görülmektedir.

Genel olarak sağlıklı olan bir insanda idrar üzerinde mikroplar bulunmaz. İdrar yolu enfeksiyonu ise bakterilerin insan vücuduna girerek idrar yolu üzerinde enfeksiyon oluşturması ile ortaya çıkar. Peki idrar yolu enfeksiyonu belirtileri nelerdir?

İdrar Yolu Enfeksiyonu Belirtileri

idrar yolu enfeksiyonu belirtileri
idrar yolu enfeksiyonu belirtileri

İdrar yolu enfeksiyonu belirtileri genellikle doktorların kolayca fark edebildiği belirtilerdir. Sık sık idrar ihtiyacı duyma, idrar yaparken ağrı hissetme ya da yanma hissetme, kişide ateş ve aşırı yorgunluk hissedilmesi, idrar renginin normalden farklı olması ayrıca idrarın kokusunun normalden farklı ve kötü olması da başka diğer belirtilerdir.

Bu enfeksiyona sahip hastalar sürekli sıkışık olarak hisseder ancak hissettiği kadar idrar atımı yapmaz. Dünya genelinde daha çok kadınlarda görülen bu rahatsızlık günlük hayatı oldukça olumsuz etkileyen hastalıklardan biridir.

Bunun en temel nedeni ise üretra adı verilen taşıyıcı bölgenin kadınlarda uzunluğunun daha az olmasıdır. Yani bakterilerin ilerlemesi gereken yol, kadınlar için erkeklere oranla daha azdır.

Kadınlarda menapoz dönemi sonrası karşılaşılır

Bu nedenle bakterilerin başarılı olma ihtimalleri de kadınlarda daha yüksek ihtimale sahiptir. Genellikle kadınlarda menopoz sonrası dönemde de sıklıkla karşılaşılmaktadır.

İdrar yolu enfeksiyonuna neden olan birçok faktör bulunabilir. Bunlardan bazıları da klamidya, herpes, gonore gibi enfeksiyonlardır.

Editör: Recep Uysal

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
İdrar yolu enfeksiyonu nedir? Belirtileri ve tedavi yöntemleri
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!