Uçuk Nedir? Dudağımızda uçuk neden çıkar ve nasıl geçer?

Uçuk nedir? Uçuk nasıl geçer?
Uçuk nedir?

Uçuk herkesin hayatı boyunca en az bir kez yakalandığı ve oldukça sinir bozucu rahatsızlıklardan biridir. Uçuk ortaya çıkmasında etkili olan virüsün adı Herpes Simpleks olarak bilinir. Daha çok dudaklarda çıkan ancak ağız ya da diş etlerinde de ortaya çıkabilen enfeksiyonlardan biridir.

Uçuk görünüşü itibari ile içi sıvı ile dolu olan ve kişiye ağrı veren bir enfeksiyondur. Aslında hayatınızda bir kere uçuk geçirmiş olmanız hayatınızın kalanı boyunca da bu enfeksiyonla tekrar karşılaşabileceğinizin en büyük habercisidir. Çünkü uçuk virüsünün bir kere vücuda alınması bunun için yeterli bir nedendir. Peki uçuk neden çıkar?

Uçuk nasıl geçer?
Uçuk nasıl geçer?

Uçuk Neden Çıkar?

Uçuk viral cilt enfeksiyonlarından biri olarak bilinir. Uçuğun neden ortaya çıktığı ise yukarıda bahsi geçen Herpes Simpleks virüsünün vücuda alınmış olmasıdır.

Bu vücudun en çok ortaya çıktığı yer ise dudak ve ağız bölgesi olarak bilinmektedir. Bazı hastalarda göz bölgesinde de uçuk çıktığı görülür.

Genellikle bağışıklık sisteminin en zayıf olduğu zamanlarda ortaya çıkan bu virüs bağışıklık sistemi güçlüyken uyku halinde durmaktadır.

Uçuğun belirtileri nelerdir?

Uçuk belirtileri ise daha çok uçuğun çıkacağı bölgede hafif bir kaşıntı ve şişliktir. Daha sonrasında ağrı ve uçuğun ortaya çıkışı meydana gelir.

Uçuğun ortaya çıkmasında etkili olan faktörler ise stres, cilt enfeksiyonları, dudak bölgesinin sürekli tahriş olması, hormonal olarak ortaya çıkan değişiklikler ve bağışıklık sisteminin zayıflamasıdır.

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Uçuk Nedir? Dudağımızda uçuk neden çıkar ve nasıl geçer?
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!