Yatırım için çeyrek altın mı bilezik mi almak mantıklı! (2020)

Hangi altını almak mantıklı? Çeyrek mi? Bilezik mi?

Koronavirüs nedeniyle herkesin evine kapandığı şu günlerde birçok kişi borsaya kafayı takmış olsa da ekonominin hangi yönde gideceği, hisselerin nasıl hareket edeceğinmi şu süreçte kestirmek güç olduğundan dolayı altına yatırım yapmak daha mantıklı geliyor. Kuyumcularda artık altını gram olarak da satın alabiliyorsunuz. İnternetten de satın almanız mümkündür fakat direkt kuyumcuya giderek almanız daha sağlam olacaktır.

Parayı evde tutmak fayda getirmez

Parası olanlar, elindeki üç-beş kuruşu evde durucağına değerlendireyim diye düşünenler için altın almalarını tavsiye edebilirim. Çünkü altın nadir bulunan bir element olduğundan dolayı kolay kolay değer kaybetmez ve dünyanın her yerinde üç aşağı beş yukarı aynı fiyata satılır.

Yatırım için altın almak mantıklı mıdır?
Yatırım için altın almak mantıklı mıdır?

Peki çeyrek altın mı almak mantıklı, yarım altın mı almak mantıklı, bilezik mi, yüzük mü.. Hangisini almak daha avantajlı bir yatırım olacaktır? Bu konuda sizlere şunu belirtmek istiyorum. Öncelikle işçiliği az olan altınları tercih etmeniz sattığınızda kar oranınızı veya zararınızı en aza indirecektir. Çünkü altından yapılan bir takıdaki işçilik ne kadar fazla olursa, değeri satmak istediğinizde o kadar az olacaktır.

Çeyrek altın veya gram altın tavsiye ederiz

O nedenle yatırım yapmak istiyorsanız çeyrek altın veya yarım altın yahut da cumhuriyet altını tercih edebilirsiniz. Bunlar genelde 22 ayar altınlar olup, içerisine sağlam olması için başka metaller ilave edilmektedir. Saf altının ayarı ise 24’tür ve tahriş olup, değer zamanla sürtünmeden dolayı değer kaybedebilir, eğilip bükülebilir. O nedenle 22 ayar altın almanız sizin için daha iyi olabilriz.

Hangi altını almak mantıklı? Çeyrek mi? Bilezik mi?

İlla ki çeyrek, yarım veya cumhuriyet altını almak zorunda değilsiniz. İşçiliği az olan bilezikleri veya yüzükleri de tercih edebilirsiniz. Bunlar da neticede altın olduğundan dolayı çok fazla işçilik yapılmamışsa, üzerine taş veya ağırlık yapacak başka maddeler eklenmemişse alınabilir.

Yatırım için hangi altın alınır?

Sonuç olarak; şu sıralar yatırım için hangi altın alınır diye merak ediyorsanız bizim tavsiyemiz gram altın veya çeyrek altın almak olacaktır. Elbette yine de para sizin, yatırım sizindir. İyice araştırıp, emin olduktan sonra paranızı harcayınız. Tecrübelerinizi ve yorumlarınızı sayfanın altındaki yorum bölümünden paylaşabilirsiniz.

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Yatırım için çeyrek altın mı bilezik mi almak mantıklı! (2020)
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!