Ankilozan Spondilit Nedir? Evde ilaçları ile nasıl tedavi edilir?

Ankilozan Spondilit nedir
Ankilozan Spondilit nedir

Genellikle genç yaşlarda ortaya çıkan ve insanlar yaşamını olumsuz yönde etkileyen hastalıklardan Ankilozan Spondilit, halk arasındaki bel ya da omurga romatizması olarak bilinen bir hastalıktır. Bir tür iltihaplı romatizma olarak da ifade edebilmenin mümkün olduğu Ankilozan Spondilit­, omurgayı ve omurga ile kalça kemiği arasında bulunan eklem yerini ciddi ölçüde etkilemektedir.

Ankilozan Spondilit Nedir?

Halk arasında omurga iltihabı, iltihaplı bel omurgası, omurga ya da bel romatizma gibi isimlerle bilinen Ankilozan Spondilit, iltihaplı bir romatizma formudur. Çoğu zaman genç yaşlı kesimde görülebilen bu rahatsızlık ilk olarak omurganın alt kısmı ile leğen kemiği arasında kalan bölgeden başlamakta ve vücuda yayılmaktadır.

Ankilozan Spondilit Nedenleri ve Belirtileri Nelerdir?

Ankilozan Spondilit nedenleri hakkında kesin bir kanıya varılamasa da, kalıtsal bir hastalık olduğu düşünülmektedir. HLA-B27 isimli gene sahip olan kişilerin yüksek ölçüde Ankilozan Spondilit riski taşıdığı bilinmektedir.

Ankilozan Spondilit belirtileri ise genellikle iltihap nedeniyle oluşan bel, boyun ya da omur ağrısı olarak örneklendirilebilmektedir. Ayrıca el, ayak, diz, kalça ve göğüs kafesi gibi bölgelerde şişlik ve ağrılar, omurgada hareket kısıtlılığı ve kas iskelet sisteminin dışından görülebilen kızarıklıklar da bu hastalığın belirtileri arasında yer almaktadır.

depresyon nedir
depresyon nedir

Ankilozan Spondilit Nasıl Tedavi Edilir?

Ankilozan Spondilit tedavisi hastalığın seviyesine göre farklı yöntemlerle gerçekleştirilmektedir. Hafif vakalar için genellikle kortizon içermeyen ağrı kesici ve iltihap kurutucu ilaçlar kullanılırken, 3 ay sonrasında bu gibi ilaçlarla yeterli sonuç alınamaması halinde biyolojik tedavilere başlanabilmektedir.

Ayrıca doktorunuz size evde yapmanız için bazı ankilozan spondilit egzersizleri de verebilir. Bunları evde düzenli olarak yaptığınızda tedavi süreciniz daha da hızlı olacaktır.

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Ankilozan Spondilit Nedir? Evde ilaçları ile nasıl tedavi edilir?
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!