Osteoartrit Hastalığı Nedir? Hastalara faydalı öneriler

Kireçlenme hastalığı nedir?
Kireçlenme (Osteoartrit) hastalığı nedir

Günümüzde birçok insanın yaşamış olduğu sağlık sorunlarından biri de osteoartrit hastalığı olarak bilinmektedir. Bir tür kireçlenme olarak da ifade edilebilen osteoartrit hastalığı, eklemlerde bulunan kıkırdak dokunun bozulması, incelmesi, aşınması ve tahrip olması gibi durumlarda ortaya çıkmaktadır. Erkekler ile kıyaslandığında kadınlarda 2 kat daha fazla görülen bu hastalık, özellikle de 50 yaş ve üzerinde görülebilmektedir.

Osteoartrit Hastalığı Nedir?

Osteoartrit Hastalığı; tıp literatüründe dejeneratif eklem rahatsızlığı olarak bilinirken, halk arasında ise kireçlenme olarak bilinmektedir. Genellikle 50 yaş üzeri kişilerde görülen bu bir tür eklem rahatsızlığı çoğu zaman dizler, eller, kalça ve omurgada görülmektedir.

Osteoartrit hastalığı nedir
Osteoartrit hastalığı nedir

Belirtileri ve Nedenleri Nelerdir?

Osteoartrit belirtileri çoğu zaman kişiden kişiye değişiklik göstermektedir. Genel olarak bu türden bir kireçlenme insanlarda ağrı, tutukluk, eklem hareketlerinde kısıtlanma gibi semptomlarla görülmektedir.

Osteoartrit nedenleri ise kesin olarak bilinmemekle beraber daha çok bu hastalığın riskini taşıyan durumlardan bahsedilebilmektedir. Örneğin; kalıtımsal faktörler, yaşın ilerlemiş olması, gut ya da doğuştan kaçla çıkığı gibi kemik ve eklemleri etkileyen çeşitli hastalıklar, yıllar içinde oluşan yıpranma ve aşınma durumları osteoartrit, yani kireçlenmenin risk faktörleri arasında yer almaktadır.

soğuk lipoliz jel kullananlar
soğuk lipoliz jel kullananlar

Osteoartrit Hastalığı Nasıl Tedavi Edilir? Hastalara Öneriler…

Osteoartrit hastalığının tedavisi daha çok hastalığın şiddetine ve evrelerine bağlı olarak değişebilmektedir. Tedavinin asıl amacı ise ağrıları olabildiğince hafifletmek, günlük yaşam aktivitelerinin kısıtlanmasını önlemek ve hastalığın ilerlemesinin önüne geçmektir.

Osteoartrit hastalığına yakalanan insanlar için uzmanlar tarafından bazı öneriler sunulmaktadır. Bu dönemde hastaların kilo vermesi, aşırı egzersizden ve ani hareketlerden kaçınması, bol bol dinlenmesi önerilmektedir. Bunun ile beraber düzenli egzersizler, fizik tedavi uygulamaları ve ilaç tedavisi de önerilebilmektedir.

Editör: Recep Uysal

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Osteoartrit Hastalığı Nedir? Hastalara faydalı öneriler
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!