Çağımızın sorunu Stres, vücudumuza zarar veriyor

stres nedir
stres nedir

Stres pek çok farklı konunun sonucu olarak karşımıza çıkabilmektedir. Stres öyle ki kalp krizine dahi yol açmaktadır. Stresin zararlarının neler olduğunu bilirseniz ve kendinizi stresten nasıl uzak tutabileceğinizi öğrenirseniz kendinizi pek çok farklı sorundan da uzaklaştırabilirsiniz. Size bu yazımızda strese neler sebep olur ve nasıl stresten korunuruz bunlardan bahsettik. İyi okumalar!

Stres Vücudumuzda Nasıl Etkilere Yol Açar?

Stres öyle ki günümüzde yaşanan olaylar sonrası neredeyse ayrılmaz bir parçamız oldu. Fakat bu kadar iç içe olduğumuz bu durum vücudumuzda ne yazık ki çok yıpratıcı bir etkiye sahip. Kalp damar tıkanıklıklarına, Alzheimera hatta körlüğe kadar sebep olabilmektedir.

Stres sonrasında depresyona sürüklenebilen bireyler kilolarını kontrol edememekte ve kısır bir döngüye girmektedirler. Bunun dışında stres; mide rahatsızlıkları, cinsel isteksizliklere, saç dökülmesine ve ciltte egzama gibi cilt problemlerine sebep olmaktadır. Hatta öyle ki uzun sürede beyinde işlevsizliklere bile neden olabilmektedir.

stres belirtileri
stres belirtileri

Stresimizi ve Öfkemizi Nasıl Kendi Lehimize Çevirebiliriz?

Stres dendiği zaman akla hemen öfke de gelmektedir. Hem stresi hem de öfkeyi yönetebilmek ne şekilde lehimize çevirebiliriz bundan bahsedeceğiz.

İlk olarak yapmamız gereken bu durumu kabullenerek ve bir uzmandan yardım almak olacaktır. Ardından da psikoloğun ya da psikolojik danışmanınızın size söylediği ve yapmanızı istediği ödevleri yapmanız.

Stresin Belirtileri Nelerdir?

Stres depresyon ile ilişkili olduğu için belirtilerinde de ortak pek çok nokta bulunmakta. Dilerseniz daha önce hazırlamış olduğum depresyon nedir makalesini de inceleyebilirsiniz.

  • Kilo problemleri
  • Uyku sorunları
  • İştah sorunları
  • İletişimsiz kalma isteği
  • Baş ağrısı
  • Karın ağrısı
  • Bir konu üzerindeki motivasyonun yeterli olmayışı

Alkol gibi kullanılan maddelerin artması ve dolayısı ile yan etkilerin ortaya çıkması ve sosyal ortamlara girmek istememe, sosyal davranışlarda isteksizlik gibi özellikler stresin belirtileri arasındadır.

depresyon nedir
depresyon nedir

Strese Sebep Olan Etmenler Nelerdir?

Bu aslında net bir cevabı olmayan bir konudur. Çünkü herkesin stres olacağı konu farklıdır. Kişi kafasına takılan bir konu yüzünden stres olmuş olabilir, gerçekleşen bir olayın sonucunun kişinin istediği gibi olmamış olabilir ya da hiç gerçekleşmeyen bir olay gerçekleşmediği için stres oluşturulmuş olabilir.

Editör: Sare Türk

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Çağımızın sorunu Stres, vücudumuza zarar veriyor
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!