Amerika’nın kuzey bölgesinde hayat normale dönüyor

amerikada hayat normale donuyor covid-19 hastaligi

Jodd.net Dünya – Kuzey Amerika’da covid-19 hastalığı nedeniyle son 4 aydır hayat durma noktasına gelmişti. Salgının merkezi olan New York’ta yeni vakalardaki artışlarda ciddi oranda yaşanan azalmalar diğer yandan hayatın da normale dönmesine neden oldu.

Dünya genelinde 9 milyon vakayı aşan korona salgını nedeniyle bugüne kadar 471,177 kişi hayatını kaybederken geçtiğimiz haftaya kadar günlük 15-20 bin vakanın tespit edildiği New York’ta 22 Haziran 2020 itibariyle sadece 830 yeni vaka tespit edildi.

Hayat normale dönüyor

Bununla birlikte hem New York valisi Andrew Cuomo hem de New Jersey valisi Phil Murphy ve diğer komşu eyaletlerde alınan kararlar doğrultusunda kapalı mekanlarda maske takma zorunluluğu getirildi. Restoranlar artık dışarıda sosyal mesafeli oturma düzeniyle müşteri alıp, hizmet verebilecek.

Birçok iş yeri aylar sonra yeniden açılarak hizmet vermeye başladı. Uçuşlar eskisi kadar olmasa da New York’ta bulunan JFK ve LaGuardia, New Jersey’de bulunan Newark Havaalanlarından yapılmaya başlandı. Şimdilik sadece onay verilen ve yurtdışı seferleri yapılıyor olsa da Amerika içine uçuşlar normal bir şekilde devam ediyor.

Havaların da ısınmasıyla birlikte bölgede bulunan piknik alanları, parklar ve bahçeler insanlarla dolup taştı. Çoğu insan virüsün bittiğini düşünerek maske takma olayını dışarıda devam ettirmese de kapalı mekanlara girerken maske takmadan giriş yapılmayacağının bilincinde olduklarından, sürekli araçlarında maske bulunduruyorlar.

Orta ve güney Amerika’da vakalar artıyor

Salgının merkezi olan New York’ta hayat normale dönerken Güney Amerika’da bulunan Florida eyaletinde, orta amerikada bulunan Teksas ve batıda bulunan Kaliforniya eyaletlerinde son günklerde ciddi oranlarda covid-19 hastalığı vaka artışı gözlemlendi. Bu şekilde devam etmesi halinde salgının yeni merkezi Florida veya Kaliforniya olabilir.

Editör: Yakup Kaplan

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Amerika’nın kuzey bölgesinde hayat normale dönüyor
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!