Erimeyen göbek yağları nedeniyle oluşabilecek sağlık sorunları

Göbek yağları eritme
Göbek yağları eritme

Yağlar vücudumuzun biriken bölgelerinde problem yaratabilmektedir. Özellikle de bu yağ bölgeleri karın bölgesinde konumlanırsa bunlar daha fazla probleme neden olabiliyorlar. Eğer bir kadın olarak bel ölçüleriniz ortalama olarak 80 cm ise veya bir erkek iseniz bel ölçünüz 94 cm’nin üzerinde ise bunlar sizin için problem teşkil ediyordur. Göbek yağları ile yaşamanın hayatımızda birçok probleme yol açtığı hepimiz biliyoruz. Peki uzmanların dile getirdikleri problemler nelerdir

Diyabet Gelişme Riski Oluşturabilir.

Karaciğer fazla yağ tabakaları ile kaplanması durumunda vücudun kan şekeri regüle edilemez duruma gelebilir. Bu da karaciğer çevresinde eritilemeyen şekerin uzun sürelerce kan damarları içerisinde dolaşmasına yol açmaktadır. Bu durum şeker hastalığına neden olabilecek seviyelerde kan şekeri oranı oluşturabilmektedir.

Yüksek Metabolik Sendrom Riski

Geniş bir bel ölçünüzün olması metabolik sendrom riskine neden olabilmektedir. Bunun birlikte göbek yağınız ve geniş bir bel yapınız var ise kalp hastalıkları, diyabet hastalıkları, felç geçirme sorunlarına eğimli olursunuz. Daha yüksek derecelerde risk faktörüne neden olabilen bu hastalıklara daha kolay yakalanmayı da kolaylaştırır.

Kanser Oluşumu

Çağımızın en çok karşılaşılan hastalıklarından birisi olan kanser, fazla kilolar sebebiyle de oluşabilmektedir. Uzmanlar tarafından yapılan bir araştırmaya göre, göbek yağından vücuda salınan bir tür protein sebebi ile kanser riski taşımayan hücreler kanseri hücrelere dönüşüm gösterebiliyor. Bu durum tümör oluşumuna sebebiyet vermektedir.

Kardiyovasküler Hastalık Riski

Karın bölgesinde biriken yağ tabakalarının ve hücrelerinin, kan damarlarını daraltabilmektedir. Yüksek tansiyona sebebiyet veren protein üretimi de oluşabilmektedir. Öte yandan, bu proteinler damarların tıkanmasına, kalp krizine ve inmeye sebep olabilmektedir.

Yüksek Demans Riski

Uzmanlar tarafından yapılmış olan bir araştırmaya göre, göbek bölgesinde oluşan yağlanmalar kadınlarda diğerlerine göre daha fazla risk taşımaktadır. Demans gelişme oranı 3 kata kadar daha fazla olduğu kanısına varıldı.

Bu tür sağlığa oldukça zarar veren sonuçlara neden olan göbek yapıları birçok bireyin hayatını zorlaştırmaktadır. Bunun yanı sıra göbek yağınızın eritilmesi için spor yapabilir, diyet listesi oluşturabilir veya göbek yağınızı eritemiyorsanız bir uzmandan yardım alabilirsiniz.

Editör: Sare Türk

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Erimeyen göbek yağları nedeniyle oluşabilecek sağlık sorunları
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!