Fazla kilolu insanların özgüvenleri daha az oluyor

fazla kilolar ve özgüven ilişkisi
fazla kilolar ve özgüven ilişkisi

Fazla kilolu olmak günümüzün ne yazık ki en büyük sorunlarından bir tanesi. Fazla kilolar sağlığımızı etkilediği gibi psikolojik anlamda da bizi etkileyebilmektedir. Maalesef ki güzellik kavramı günümüzde sosyal medya kullanımının yaygınlaşması ile birlikte kilo ile orantılanmıştır.

Yani belirtilen ideal vücuda sahipseniz özgüveniniz artmakta dolayısıyla da kendinizi ifade ediş biçiminiz daha düzgün olmaktadır. Fakat aksine sosyal medyada belirtilen güzellik ölçülerine sahip değilseniz özgüveninizin düşük olması olasıdır ve yine kendinizi ifade ediş biçiminiz beklenenin altında olabilir.

Her ne kadar bu sürü psikolojisi olarak da adlandırabileceğimiz sosyal medyadaki tek tiplik doğru olmasa da insanları özellikle de kadınları büyük ölçüde etkilediği bir gerçektir.

Özgüveni düşük insanların genel olarak özellikleri sosyal hayatta diğer insanlarla ilişki içerisine girmek istememeleri, kendisini güzel bulmama bu yüzden de çekingen tavırlar sergileme ve kıyafet alışverişi yapmak istememe gibi davranışlar sergilemektedirler.

Bunun dışında özgüveni düşük insanlar, gidilecek yer çok yakın bir yer bile olsa nefes nefese kalma, zorlanma ve etrafındaki herkesin kendisine bakarak kötü yorumlar yaptığını düşünmektedirler.

Bunların dışında iş hayatına girerken de sorun yaşayan bu kişiler hem işe atılmakta hem de iş esnasında büyük sorun yaşamaktadırlar.

Obezite ile ilgili olan özgüven kayıplarında yapılması gereken obeziteye sebep olan ana etmenin ne olduğunu bulmak olacaktır. Çünkü obezitenin de pek çok farklı sebebi olabilir. Bunlardan bazıları: genetik faktörler, duygusal bunalım, sosyo – ekonomik durum…

Sebebi bulunan obezite durumu uzmanlar eşliğinde daha hızlı çözülebilir ve böylece özgüveni ile ilişkilendirdiğimiz bu durum da daha kolay aşılabilir.

Özgüvenli bir insan başarısını ya da başarısızlığını kilosuna veya kendisinde memnun olmadığı herhangi bir özelliğe bağlamaz. Başarısının ya da başarısızlığının gerçek sebebini bilen kişi bir sonraki işlerinde de bu durumu tersine ya da olduğu şekilde kullanarak başarıya gitmeyi sağlar. Tam aksine başarısızlığının da önüne geçebilir.

Editör: Sare Türk

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Fazla kilolu insanların özgüvenleri daha az oluyor
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!