Latam Airlines iflas başvurusu yaptı! Hisseler ne olacak?

Latam airlines iflas başvurusu yaptı
Latam airlines iflas başvurusu yaptı

Latin Amerika’nın en büyük havayolu şirketlerinden biri olan LATAM’da Covid-19 salgını sürecinde olumsuz etkilendi. Özellikle son 1 aydır güney Amerika’da artan korona vakaları nedeniyle insanların bilet almıyor olmaları, turizm sezonuna denk gelmiş olması şirketi oldukça zor duruma soktu.

22 Haziran’da iflas başvursunda bulunan şirket ile alakalı ne olacak? Amerika yasalarına göre Chapter 11 yapan şirkete borçlarını ödemesi ve kendini toparlaması için zaman tanındı. Bu sürede kendisine yatırımcılar bularak borçlarını ödeyebilirse, Chapter 7’a gerek kalmadan yoluna devam edebilecektir.

Yani ne olacak? Tam olarak batmış sayılmaz. Kurtulma şansı var ancak zor gibi görünüyor. Çünkü Güney Amerika’da covid-19 hastalığı çok hızlı bir şekidle yayılıyor. Özellikle Brezilya’da artan vakalar ve seyahat etmeyen insanlar havayolu şirketlerini çok kötü etkiledi.

Henüz LATAM’ın ileriye dönük neler yapacağı belli değil. Qatar airways ve Cueto ailesinin şirkete yaptıkları yardımın yanı sıra ABD’nin büyük havayolu firmalraından Delta’nın da LATAM’da hisselerinin bulunuyor olması umut vaad edici olsa da şirketin gittikçe artan zararları nedeniyle birşey söylemek çok zor.

Geçtiğimiz ay 2000’den fazla çalışanını işten çıkartan LATAM, geçtiğimiz hafta delist olmuştu. Hisseleri olanlar satış yaparak, kalan paralarını kurtarabilirler. Şahsi kanaatimce LTMAQ hisseleri en azından yakın zamanda iyi görünmüyor.

Mesut Çelik / jodd.net

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Latam Airlines iflas başvurusu yaptı! Hisseler ne olacak?
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!