Covid-19 hastalığı 17 kişiyi daha öldürdü!

fahrettin koca 27 haziran covid-19
fahrettin koca 27 haziran covid-19

Son dakika.. Covid-19 hastalığı sürecinde büyük bir fedakarlık göstererek sürekli vatandaşları bilgilendiren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 27 Haziran 2020’ye ait verileri paylaştı. Toplamda bugüne kadar 5 binden fazla insan hayatını kaybederken son 24 saatte 17 kişinin öldüğünü söyledi.

Amerika’da 2. dalga erken geldi

Amerika’da New York bölgesinde korona azalıyor olsa da insanların gevşeklik göstermesi nedeniyle başka eyaletlerde her gün 10 binlerce yeni vaka tespiti yapılıyor. Aynı şekilde Türkiye’de de bazı şehirlerimizde insanların sıcak havaların yanıltmasıyla tedbirlere riayet etmemesi Türkiye içinde 2. dalganın geleceğini haber veriyor.

Toplam ölü sayısı 5 bini geçti

Türkiye’de 24 saat içerisinde 1372 kişiye korona tanısı konulurken 17 kişi salgın nedeniyle hayatını kaybetti. Bugün eklenen ölümlerle birlikte bugüne kadar 5082 kişi hayatını kaybetti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugün tespit edilen vaka sayısı düne nazaran 24 daha az ve böyle devam edersek 2 hafta içerisinde 1000’in altına düşmeyi başaracağız diyerek vatandaşlara dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulundu.

Gençlerin de tedbirlere riayet etmesi gerekiyor çünkü maalesef ilk başlarda ortaya atılan gençlere virüs bulaşsa bile birşey yapmıyor iddiaları nedeniyle 20 yaşın altındaki kişiler işin ciddiyetinin pek farkında değiller. Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre 2 haftalık bir süreçte tespit edilen vakaların yaklaşık yüzde 6’sının 17 yaş ve altı olduğuna dikkat çekildi.

Daha da ilginç olanı yüzde 63’lük bir oranın da 25 ile 45 yaş aralığındaki kişiler olduğu ortaya çıktı. Her zaman olduğu gibi toplu aktivitelerden uzak durmak, sosyal mesafeyi korumak ve maskesiz dışarı çıkmamak gerektiğini hatırlatan bakan, dikkatli olan herkese teşekkür etti.

Yakup Kaplan / jodd.net

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Covid-19 hastalığı 17 kişiyi daha öldürdü!
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!