Glokom Nedir? Göz tansiyonu hakkında bilmeniz gerekenler

Glokom göz tansiyonu nedir?
Glokom göz tansiyonu nedir?

Glokom nedir? Göz tansiyonu nasıl giderilir? Gözün içindeki basınç şeklinde ifade edilen glokom yani göz tansiyonu gözde bulunan görme siniri üzerinde hasar oluşturacak kadar yükselebilmekte ve sonuç olarak görmede kayıp oluşmasına neden olabilmektedir.

Normal durumlarda göz içinde üretilen sıvının dengede kalması için bir şekilde emilerek boşaltılmaktadır. Bu şekilde gözün iç basıncı normal seviyede kalmaktadır. Glokom adı verilen sağlık sorunu üretilen sıvının boşalmasının önlenmesi nedeniyle meydana gelmektedir.

Basıncın artma nedeni göz içindeki sıvının damarlara ulaşmasını sağlayan kanalcıklarda tıkanıklık meydana gelmesidir. Tıkanma basınç artmasına ve sonuçta körlüğe kadar varan sonuçlara neden olabilmektedir.

Golokom’un Görüldüğü Kişiler ve Belirtileri

Hastalık çocukluk çağlarından 40 yaş üzerinde görülebilir. Yalnız görülme oranları değişebilir. Glokom hastalığı genellikle ilk oluşması sırasında belirtisiz şekilde ilerleme gösterebilmektedir.

Hastalığın erken dönemlerde teşhis edilmemesi durumunda rahatsızlık ilerleme gösterir ve görmeyi sağlayan sinirde meydana gelen hasar oranına bağlı olarak görme alanı içinde kör noktalar meydana gelir.

Oluşan kör noktalar nedeni ile sanki bir borudan bakıyormuşçasına bir görüş şekli oluşur. Bu nedene bağlı olarak kişi çevredeki bazı cisimleri göremez duruma gelebilir.

Sağlıklı göz ve glokom göz arasındaki farklar nasıl anlaşılır?
Sağlıklı göz ve glokom göz arasındaki farklar nasıl anlaşılır?

Glokom tedavisi nasıl yapılır?

Glokom tedavisi için çeşitli yöntemler kullanılır. Kullanılacak tedavi yöntemleri gözün görme açısında oluşan farlılıklara bağlı olarak değişir. İlaçla tedavi, lazer ile tedavi ve cerrahi operasyon ile tedavi uygulanan tedavi metotlarındandır Amaç göz sıvısının boşalmasını sağlayan kanalları yeniden açmaktır..

Recep Uysal / jodd.net

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Glokom Nedir? Göz tansiyonu hakkında bilmeniz gerekenler
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!