Netflix Türkiye kapanıyor mu? 2020 netflix kapanacak mı?

Netflix Türkiye kapanacak mı?
Netflix Türkiye kapanacak mı?

Sosyal medyada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Netflix, Youtube ve Twitter ile alakalı söylediği sözler sonrasında birçok kişi “Netflix Türkiye’de kapanacak mı? 2020 yılında Netflix kesin olarak kapanıyor mu” sorularının cevaplarını merak etti.

Özellikle covid-19 salgını sonrasında kullanıcı sayılarıyla birlikte hisse değeri de iki katına çıkan Netflix’in popülaritesi gittikçe artmaya devam ediyor. Başka yapımcılarla anlaşmak yerine kendi orjinal yapımlarıyla önde olmaya çalışan ünlü film-dizi izleme platformu Netflix ile alakalı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın canlı yayın üzerindeki konuşması sonrasında insanlar birçok sorunun cevabını araştırmaya başladı.

Birçok ünlü yapıma imza attı

Son zamanlarda Dark, Narcos, The 100, Lost in Space, Pablo Escobar, Stranger Things gibi dizilerle epey popüler olan online sinema platformu ile alakalı olarak kapanacağı iddia edildi. Erdoğan’ın katılmış olduğu bir toplantıda özellikle Türkiye’de gündemi belirleyen Twitter ve Youtube ile alakalı önemli açıklamalar yapıldı.

Erdoğan Netflix, Youtube, Twitter gibi sosyal medya devlerinin Türkiye’de gerekli hassasiyetleri sağlamadıkları gerekçesiyle bazı uygulamaların getirilmesi gerektiğini söyledi. Birçok ülkede bu sitelerin ülkelerdeki kurumlara hesap verdiklerini ancak Türkiye ve benzeri birkaç ülkede bu sorumluluğun yerine getirilmediği vurgulandı.

Erdoğan: Netflix kapanacak!
Erdoğan: Netflix kapanacak!

İşte bu ahlaksızlıkları ortadan kaldırabilmek için..

AKP’nin İl başkanlarına yönelik yaptığı toplantıda kendi çalışma arkadaşları üzerinden tüm ülkeye hitaben “Neden Youtube, Twitter, Netflix veya diğer sosyal medya sitelerine karşı olduğumuzu anlıyor musunuz? İşte bu ahlaksızlıkları ortadan kaldırabilmek için” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de yaklaşan seçimlerden önce Twitter, Youtube ve bir de film izleme platformu olan Netflix ile alakalı olarak daha önce de Türkiye’de örneği görülmüş olan bir yasaklama getirilebilir. Cumhurbaşkanı Erdoğan kesin bir şey yapılıp yapılmayacağını söylemese de gerekli tedbirlerin alınacağını ifade etti.

VPN Kullanımları artabilir

Bunun üzerine Twitter’da gündem olan bu konu ile alakalı birçok kullanıcı VPN kullanacaklarını, engellemelerin bir işe yaramayacağını ifade eden paylaşımlarda bulundu.

Mesut Çelik / jodd.net

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Netflix Türkiye kapanıyor mu? 2020 netflix kapanacak mı?
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!