Kuruluş Osman dizisi oyuncu kadrosu (Tüm oyuncular)

Kuruluş Osman oyuncuları 2020 tam kadro
Kuruluş Osman oyuncuları 2020 tam kadro

Kuruluş Osman dizisi Osmanlı imparatorluk kuruluşu ve Osman Bey hayatını konu almakta. Dizinin çekimleri için bir platoya dizi seti kuruldu. Kuruluş Osman dizisi oyuncuları kimlerdir sorusu kadar cevabı merak edilen bir diğer soru dizi için kurulan setin nerede olduğudur. Dizi için kurulan set İstanbul’un ilçelerinden biri olan Beykoz ilçesinde kurulmuştur. Beykoz ilçesine bağlı Riva’da çekimlerin yapılabilmesi için bir platoda set kurulmuştur.

Kuruluş Osman dizisinde oynayanlar konusunda bilgiler sunulacaktır ama öncesinde şunu belirtelim bu dizi Diriliş Ertuğrul adıyla gösterime girmiş olan dizinin devamı olma niteliğini taşımaktadır. Bu bakımdan tarihi önemi olan karakterleri kimlerin canlandırdığı ve imparatorluğun kuruluş dönemini işleyecek konun ne şekilde ele alındığı da önem taşır hale gelmektedir.

Kuruluş Osman Oyuncuları ve Karakterleri

Burak Özçivit (Osman Bey)

Kuruluş osman oyuncuları: Burak Özçivit
Kuruluş osman oyuncuları: Burak Özçivit

Osman karakteri Burak Özçivit: Dizinin ana karakteri olan Osman karakterini canlandırmaktadır. Best Model Of Turkey yarışmasında önemli derece kazanarak Best Model Of The World yarışmasına katılma hakkı kazanmıştır.

Bu yarışmada da ikincilik gibi oldukça iyi bir derece kazanarak ülkemizi temsil etmiştir. Çeşitli önemli markalar için mankenlik ve fuar defilelerinde yer alan oyuncu sonraları televizyon dünyasında kariyerine başlamıştır.

Kuruluş Osman dizi oyuncuları sıralamasında en önde yer alan oyuncu çeşitli dizilerde rol alarak oyunculuk serüvenini devam ettirmiştir. Oyunculuk kariyeri Eksi 18 isimli dizi ile adım atan oyuncu daha sonra sinema filmi ile kendinden söz ettirip çeşitli tv dizilerinde rol almıştır.

Burak Özçivit’in oynadığı diziler

Yıl Başlık Rolü
2006 Eksi 18 Murat
2007 Zoraki Koca Ömer Özpolat
2008-2009 Baba Ocağı Güven
2010 İhanet Emir
2010-2011 Küçük Sırlar Çetin Ateşoğlu
2011-2013 Muhteşem Yüzyıl Malkoçoğlu Bali Bey
2013-2014 Çalıkuşu Kamran
2015-2017 Kara Sevda Kemal Soydere
2019-2020 Kuruluş Osman Osman Bey

Rol aldığı bazı diziler Zoraki Koca, Çalıkuşu, Baba Ocağı bulunur. Televizyon dizilerine ara verip sinema filmi çekmiştir. Daha sonra tekrar televizyon dizisinde oynamıştır.

Burak Özçivit’in oynadığı filmler

Yıl Başlık Rolü
2007 Musallat Suat
2013 Zarafa Hasan (Türkçe Dublaj)
2015 Aşk Sana Benzer Balıkçı Ali
2016 Kardeşim Benim Hakan
2017 Kardeşim Benim 2 Hakan
2018 Can Feda Yüzbaşı Alparslan

Dizinin 2017 yılında final yapması sonrası bir süre oyunculuğa ara verdi. Kuruluş Osman dizisinin oyuncuları arasına katılarak arayı bitiren oyuncu dizide Osman Gazi karakteri ile ekranlara dönmüştür.

Burak Özçivit hakkında daha fazla bilgiye ulaşmak için burak özçivit kimdir bağlantısına tıklayabilirsiniz.

Nurettin Sönmez (Bamsı)

Nurettin Sönmez resimleri
“Nurettin Sönmez resimleri

Bamsı karakteri Nurettin Sönmez: 1978 İstanbul doğumlu olan oyuncu İstanbul Üniversitesinde Maden Mühendisliği bölümü mezunudur.

Kuruluş Osman dizisinde rol alanlar arasında yerini alan oyuncu tiyatro eğitimini Yeditepe Üniversitesinde almıştır. İlk olarak “Mavi Kelebekler” isimli dizide rol almıştır.

Bu ilk deneyimden sonra “Bir Zamanlar Osmanlı Kıyam” isimli dizi kadrosunda yerini almıştır. Kuruluş Osmanlı dizisinde Bamsı karakterini canlandırmaktadır.

Ragıp Savaş (Dündar)

Ragıp Savaş, kuruluş osman oyuncu kadrosu
Ragıp Savaş, kuruluş osman oyuncu kadrosu

Dündar karakteri Ragıp Savaş: 1966 İzmit doğumlu olan oyuncu önceleri amatör olarak voleybol oyunu ile meşgul idi. 1986 yılında Mimar Sinan üniversitesinde devlet konservatuarı tiyatro bölümü okumaya başladı.

Üniversiteden derece kazanarak mezun olan oyuncu kendisini Kuruluş Osman dizisinde yer almayla sonlanacak olan kariyerine başlamıştır.

Oyunculuğa ilk olarak tiyatro alanında başladı. Uzun süren tiyatro deneyimi sonrasında tv oyunculuğuna başlamıştır. Daha fazla bilgi için ragıp savaş kimdir bağlantısına tıklayınız.

Saruhan Hünel (Alişar)

Saruhan Hünel resimleri
Saruhan Hünel resimleri

Alişar karakteri Saruhan Hünel: 1970 İstanbul doğumlu olan oyuncu sanatçı bir aileden gelmektedir. Kardeşi olan Aslı Hünel şarkıcıdır, babası da Türkiye dans şampiyonu unvanına sahiptir.

Mankenlikten oyunculuğa geçiş yapmıştır. Kuruluş Osman dizisi kadrosu arasına girmesiyle sonuçlanacak kariyerinde çok sayıda sinema oyunculuğu ve tv dizi oyunculuğu bulunmaktadır.

İsmail Hakkı Ürün (Samsa)

İsmail Hakkı Ürün, kuruluş osman oyuncuları
İsmail Hakkı Ürün, kuruluş osman oyuncuları

Samsa karakteri İsmail Hakkı Ürün: 1976 İstanbul doğumlu olan oyuncu Kuruluş Osman gazi oyuncuları arasında en fazla tecrübe sahibi olan oyuncudur. Tiyatro konusunda çeşitli çalışmalar yaparak kariyer başlangıcı yapmıştır.

Türkiye genelinde ilk yerel tv kanalı olarak bilinen Kon televizyonunda bir süre program yapımcılığı yapmıştır. Malezya’da Uluslar arası İlişkiler konusunda eğitim alan oyuncu Recep İvedik, Hür adam gibi birçok film ve tv dizisinde oynamıştır.

Diriliş Osman dizisi oyuncuları içinde Osmanlı devletinde çavuş unvanı kullanmış olan ilk kişi olan Samsa karakterini canlandırmaktadır. Oldukça başarılı bir oyunculuk sergilemektedir.

Abdül Süsler (Kalanoz)

Abdül Süsler resimleri
Abdül Süsler resimleri

Kalanoz karakteri Abdül Süsler: 1981 İstanbul doğumludur. Beykoz vakıf tiyatrosu kadrosunda tiyatroya başlayan oyuncu üniversite eğitimini de tiyatro konusunda almıştır. Tiyatro ile başlayan oyunculuğu televizyon programları ve belgesel seslendirme çalışmalarıyla devam etmiştir. Kuruluş Osman dizisinin oyuncu kadrosu içinde yer alan oyuncunun kariyerinde çeşitli tiyatro oyunlarının yapımcılığını üstlenmek de bulunmaktadır.

Aslıhan Karalar (Burçin)

Aslıhan Karalar instagram resimleri
Aslıhan Karalar instagram resimleri

Burçin karakteri Aslıhan Karalar: Küçük yaşta piyano ve bale konularında eğitimler almıştır. İşletme konusunda aldığı eğitimini Londra’da tamamlamıştır. Harvard Üniversitesi’ni okuyan güzel oyuncu aslıhan karalar ile alakalı daha fazla görsele ulaşmak için instagram hesabını takip edebilirsiniz.

Alma Terziç (Sofia)

Alma Terziç instagram resimleri
Alma Terziç instagram resimleri

Sofia karakteri Alma Terziç: Boşnak asıllıdır. Oyunculuk serüveni Yugoslavya iç savaşını konu alan sinema filmi ile başlamıştır. 2011 yılında Angelina Jolie’nin senaryosunu yazdığı sinema filmi ile ilgi çekmeyi başarmıştır. Daha sonra çeşitli dizilerde rol alan oyuncu Kuruluş Osman dizisi oyuncuları arasına katılmıştır.

Ünlü oyuncunun resmi instagram hesabı hangisidir bilemiyoruz fakat en yakın hesap  >> @almaterzic1 hesabı olabilir diye düşünüyoruz.

Emre Başalak (Gündüz)

Emre Başalak resimleri
Emre Başalak resimleri

Gündüz karakteri Emre Basalak: 1979 İstanbul doğumludur. Devlet konservatuarını okumuştur.  Yazmış olduğu D-21 adlı oyun ile Kültür Bakanlığı tarafından ödüllendirilmiştir. Kuruluş Osman dizisinde canlandırdığı karakter bazı kaynaklara göre Ertuğrul gazinin oğlu ya da babasıdır.

Açelya Özcan (Ayşe Hatun)

Açelya Özcan resimleri, kuruluş osman dizisi
Açelya Özcan resimleri, kuruluş osman dizisi

Ayşe hatun karakteri Açelya Özcan: 1986 İstanbul doğumlu olan oyuncu İstanbul Üniversitesi işletme fakültesi mezunudur. Daha sonra tiyatro konusunda ve oyunculuk konusunda eğitim almıştır.

Buse Arslan Deniz (Aygül)

Aygül karakteri Buse Arslan Deniz: Kuruluş Osman oyuncuları arasında olan oyuncu 1992 İstanbul doğumludur. Oyunculuk konusunda Beykent üniversitesinde Güzel Sanatlar Fakültesi Oyunculuk Bölümünü bitirmiştir. Yüksek lisans konusunda da Drama Oyunculuk bölümü mezunudur. Televizyon dizisi olan Akasya Durağı dizisi ile oyunculuk kariyeri başlamıştır.

Ayşegül Günay Demir (Zöhre)

Zöhre (Ayşegül Günay Demir):  1969 Eskişehir doğumlu olan oyuncu Anadolu üniversitesinin Devlet konservatuarı Tiyatro Bölümünden mezun olmuştur. Birçok sinema filmi tv dizisinde oynamıştır. Oyunculuk yaptığı diziler arasında Küçük Kadınlar, Lale Devri ve Asla Vazgeçmem gibi diziler bulunmaktadır.

Enes Hacısalihoğlu (Batur)

Batur (Enes Hacısalihoğlu): Kuruluş Osman dizi kadrosu içinde yerini almış olan oyuncu 1986 yılında Trabzon Akçaabat doğumludur.  İstanbul Haliç Üniversitesi mezunudur. Bazı televizyon dizilerinde rol almıştır. Rol aldığı televizyon dizileri arasında Aşk yalanı sever, Kalbim Ege’de Kaldı, Kadim Dostum ve Benim İçin Üzülme gibi diziler bulunmaktadır.

Eren Vurdem (Konur Alp)

Konur Alp (Eren Vurdem): 1988 Konya doğumludur. Haliç üniversitesinde konservatuar tiyatro bölümünü bitirmiştir. 2009 senesinde ilk oyunculuğunu Hesaplaşma adlı dizi ile göstermiştir. İnadına aşk adlı dizi ile tanınmaya başlayan oyuncu daha sonraları çeşitli televizyon dizilerinde rol alarak oyunculuk kariyerini ilerletmiştir. Kuruluş Osman dizi karakterini canlandırmıştır.

Uğur Aslan (Nizameddin)

Nizameddin (Uğur Aslan): 1972 yılında Hatay ilinde doğan oyuncu Ankara üniversitesinde Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesinde Tiyatro bölümünü okumuştur.

Oyunculuk sanat dalı mezunu olan oyuncu birçok televizyon dizi çalışmalarında yer almıştır. Kara Sevda, Siyah Beyaz Aşk gibi iddialı dizilerde oyunculuk yaptıktan sonra Kuruluş Osman dizisinde yerini almıştır.

Kuruluş osman oyuncuları hakkında yorumlar

Kuruluş Osman dizisi Osmanlı imparatorluğunun kuruluş sürecini konu aldığı için daha dizi televizyonda yer almaya başlamadan önce izleyicilerin ilgisini çekmeye başlamıştır.

İlgi çeken konulardan biri dizide yer alan karakterleri hangi oyuncuların canlandıracağı konusu olmuştur. Kuruluş Osman oyuncuları bu nedenle titizlikle seçilmiştir. Ayrıca dizi televizyonda gösterime başlamasıyla birlikte merakla izlenmeye başlamıştır.

Dizide oynayacak olan karakterlerin merak edilmesinin nedenlerinden biri imparatorluğun kuruluş sürecinde etkileri olan tarihsel karakterleri kimlerin canlandıracağı konusu olmuştur.

Bu nedenle bu makalede Kuruluş Osman kadrosu içinde kimler olacak ve ana karakterleri canlandıran oyuncular hakkında kısa bilgiler sunulmuştur.

Kuruluş Osman oyuncuları hakkında

Recep Uysal / jodd.net

1
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Kuruluş Osman dizisi oyuncu kadrosu (Tüm oyuncular)
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!