Dişler neden sararır? Dişlerimi nasıl beyazlatırım? Püf noktaları!

Dişler neden sararır?
Dişler neden sararır?

Renk değişikliğine maruz kalmış dişler günümüzün en çok karşılaşılan sağlık problemlerinden birisidir. Peki dişlerimiz neden sararır? Bu yazımızda sizlere diş neden sararır, diş sararması nasıl giderilir, diş sararmasının tedavisi nelerdir?

Diş beyazlatma işlemi diğer anlamıyla diş ağartma, FDI onaylı bir tedavi yöntemidir. Diş hekimlerinin uygulamalarıyla dişlere herhangi bir zarar vermediği araştırmalar sonucunda anlaşılmıştır. Diş hekimleri kontrolünde jel formda bulunan preparatlar ile uygulamalar yapılarak beyazlatma işlemi tek seansta daha beyaz dişleri sizlere mümkün kılar.

Diş Sararmasının Nedeni Nedir?

Puro,pipo, ve sigara gibi tütün ürünleri diş yüzeyinde oldukça büyük hasarlar bırakabilmektedir. Diş üzerinde yeşil, kahverengi ve daha sonrasında siyah renklenmelere neden olur.

Kola, çay gibi sıcak ve soğuk içecekler dişlerin sararmasında etkilidir. Bu tür içecekler içerisinde barındırdıkları gallik asit deriveleri ve tannin adı verilen renklendirici maddeler kahverengi ve siyah tonlarına yakın renklenmelere neden olmaktadır.

Kırmızı biber ve vişne türü kırmızı ve mor renkli yiyecekler ise dişler üzerinde mor ve siyah renklenmelere sebebiyet vermektedir. Bazı Antibiyotik ilaçları ve kullanım şeklinden farklı olarak uygulanan kanal tedavisi de renklenmeye sebebiyet verir.

Diş Beyazlatma İşlemi Nasıl Uygulanmaktadır?

Diş kliniklerinde, diş beyazlatma işlemleri için beyazlatıcı jeller ile diş çevresine ve üzerine uygulamalar yapılarak ışık kaynakları yardımı ile diş beyazlatma işleminin temeli atılır. On beş dakika içerisinde birkaç tona kadar beyazlık görebilmek mümkündür. Renk değişikliğinin miktarına bağlı olarak seans sayısı değişkenlik gösterebilir.

Herkes Beyazlatma Yaptırabilir mi?

Beyazlatma işlemi diş minesine doğrudan gerçekleştirilen bir reaksiyondur. Mine tabakası yeterli olmayan dişlerde ve mine bölgesi korunmayan ağız ortamında açığa çıkan derin bölgelerde uygulanmaz.

Bunun yanı sıra bazı kalıtsal hastalıklar sonucu mine yüzeyi oluşamamış, yoğun diş sıkma sonucu ile mine yüzeyi ince olan bireylerde bu yöntem uygulanmamaktadır. Bunun yerine evde doğal yollarla diş beyazlatma işlemleri yapabilirsiniz.

Dişlere ve ağıza düzenli olarak bakım yapılması asit içeren yiyecek ve içeceklerden uzak durulması halinde diş sağlığınız artar ve daha uzun ömürlü diş minesine sahip olabilirsiniz.

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Dişler neden sararır? Dişlerimi nasıl beyazlatırım? Püf noktaları!
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!